programare clinica ozono

Lucrări protetice. Obiective. Indicații

 

În cadrul clinicii OZONO, suntem specializați în realizarea de lucrări protetice complexe, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Acordăm atenție deosebită fiecărui caz, soluțiile de restaurare dentare fiind identificate printr-o abordare multidisciplinară (lucrăm mereu în echipă, iar fiecare dintre medicii noștri este supraspecializat pe domeniul său de activitate).

De asemenea, avem o colaborare strânsă cu echipe de tehnicieni de top. De la prima consultație, te vom îndruma corect, oferindu-ți consiliere în alegerea celor mai bune soluții pentru tine. 


Folosim materiale de maximă calitate și suntem în permanență informați cu privire la cele mai moderne materiale și tehnologii.

Totul despre protetica dentară

Protetica dentară se ocupă cu reconstrucția danturii prin lucrări protetice personalizate. Fixe sau mobile, acestea au scopul de a înlocui una sau mai multe coroane dentare (partea vizibilă a dinților), iar în acest sens dispunem de o varietate de materiale din care putem configura lucrările dentare.

Coroane dentare

În acord cu standardele internaționale de calitate, coroanele dentare artificiale (pe dinte sau pe implant) pe care le recomandăm pacienților în cadrul clinicii OZONO sunt realizate din:

  • Porțelan (ceramică) pe suport din zirconiu – pentru zonele frontale, pentru o estetică excepțională;
  • Ceramică integrală (E-max) – exclusiv pentru dinții frontali, întrucât din cauza forțelor ocluzale mari dintre maxilar și mandibulă, coroanele realizate exclusiv din ceramică se pot fisura;
  • Zirconiu integral – pentru zonele laterale ale arcadelor dentare.

Fațetele ceramice

Cel mai estetic tratament, tratamentul cu fațete dentare ceramice contribuie semnificativ la îmbunătățirea esteticii dentare. Spre deosebire de albirea dentară, fațetele dentare pot schimba radical și ireversibil culoarea unui dinte, forma și aspectul acestuia, conferind o estetică impecabilă.

În plus, deși nu sunt componente funcționale, acestea pot îmbunătăți și masticația sau asigura rezistență unui dinte afectat de carie dentară.

Totul despre tratamentul cu fațete dentare

Lucrări protetice totale pe implant (All-on-4/6 sau Fast&Fixed)

Pentru pacienții edentați (care nu mai au niciun dinte ce poate fi salvat), este recomandată protezarea pe implanturi, o alternativă premium de restaurare dentară. Lucrările pot fi protetice pot fi provizorii - lucrări care se aplică imediat după implantare pentru a reface estetica și definitive - după 6-12 luni de la aplicarea implanturilor.

La realizarea acestora din urmă, se folosesc materiale moderne pentru baza lucrării, cum este titanul, fibra de sticlă sau bioHPP, structură peste care se aplică prin lipire cape din zirconiu. Avantajul acestor lucrări este faptul că sunt foarte ușoare și sunt fixe, folosind pentru sprijin un număr redus de implanturi dentare.

All-On-4/All-On-6

Lucrări protetice mobile parțiale sau totale

Sunt lucrările protetice clasice care înlocuiesc dinții lipsă cu ajutorul unor șei acrilice sau metalice aplicate direct pe gingie în locul dinților lipsă. Pe aceste șei, care se agață de dinții rămași cu ajutorul unor croșete metalice, se montează dinți artificiali care vor înlocui dinții absenți, refăcând astfel funcțiile pierdute și fizionomia pacientului.

Totuși lucrările mobile nu sunt ușor de suportat de pacienți, necesită servisare permanentă. De aceea, tratamentul modern al edentației (lipsa dinșilor) este cu ajutorul implanturilor dentare care permit realizarea unor lucrări protetice fixe, mult mai confortabile pentru pacient, mai estetice și mai eficiente din punct de vedere masticator.

Garanții lucrări protetice