programare clinica ozono

Albirea dentară. Obiective. Indicații

Albirea dentară este una dintre cele mai comode proceduri de cosmetică dentară, oferind tuturor celor interesați posibilitatea de a avea un zâmbet mai alb și mai strălucitor într-un timp foarte scurt.

În ce constă albirea dentară profesională? 

Albirea dinților apare ca rezultat în urma expunerii dentinei (componenta dinților aflată sub smalțul dinților) la peroxidul de hidrogen (H2O₂­­­). Când peroxidul pătrunde prin smalț, pigmentarea din dentină se oxidează, se albește, generând un alb reflectat prin smalțul translucent. Aceasta duce la deschiderea nuanței dinților persoanei care apelează la acest procedeu.

Albirea dentară cu lampa Beyond

Beyond™ Dental & Health USA este unul dintre pionierii din domeniul aparaturii stomatologice moderne pentru albirea dentară, recunoscuți la nivel mondial pentru cele mai eficiente și mai sigure aparate (lămpi) pentru albirea dinților.

Comparativ cu sistemele tradiționale pentru albirea dinților ce încorporează o sursă de căldură pentru a accelera procesul de oxidare, lămpile de albire laser de la Beyond sunt construite pentru a evita aceste probleme, folosind o rază de lumină albastră cu intensitate ridicată, filtrată prin peste 13 500 de fibre optice.


Filtrarea finală se face prin 2 lentile optice, fiecare având peste 30 de straturi de fibră optică cu protecție. Lumina albastră, rece, emisă de lămpile Beyond, operează la o undă de 480-520 nm, dovedită clinic a fi ideală pentru albiri dentare.

Lumina ultravioletă periculoasă este complet îndepărtată prin sistemul de filtrare al lămpilor de albire Beyond, rămânând doar o rază concentrată de lumină rece în spectru albastru. Aceasta pătrunde adânc în dinți, permițând oxidarea fără riscuri sau efecte secundare. Albirea dinților este astfel sigură.

Posibile efecte adverse

Ca și în cazul oricărui tratament, există și posibilitatea unor rare efecte secundare, de intensitate redusă, printre care menționăm:

 • Mâncărime și iritare a pielii;

 • Iritarea gingiilor;

 • Arsuri ușoare;

 • Sensibilitate dentară ușoară care poate dura de la câteva ore până la câteva zile. Pentru a preveni acest fenomen, la OZONO avem în protocol efectuarea unei fluorizări dentare imediat după albire.

Prin metoda albirii dentare Beyond se poate obține o albire de la 8 până la 12 nuanțe într-o singură ședință.

Precauții

După albirea dentară este necesar puțină atenție, pentru a preveni colorarea dinților proaspăt albiți:

 • Evitarea alimentelor colorate timp de măcar 24 de ore;

 • Evitarea expunerii la alimente foarte fierbinți/reci;

 • Periaj dentar corect.

Când să optăm pentru Fațete dentare

Albire dentară cu laserul Epic Biolase

Procedura albirii cu laserul Epic Biolase este una extrem de simplă și folosește un gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen activat de laser.

Rezultatele sunt uimitoare. Întreaga procedura este simplă și extrem de confortabilă pentru pacient, fiind totodată sigură și rapidă.

Epic de la Biolase este considerat unul dintre cele mai bune dispozitive medicale cu laser, dezvoltate special pentru cabinetele stomatologice.Beneficiile albirii dentare cu laser 

 • Scurtează cu mult timpul de tratament (timpul mediu fiind 20 minute);

 • Este soluția cea mai eficientă minim invazivă disponibilă de pe piață;

 • Realizează albiri ale dinților de până la 12 nuanțe;

 • Efectele durează mai mult dacă se respectă regulile de igienă orală;

 • Evită excesul de căldură, ceea ce înseamnă confort, siguranță și încredere sporită pentru pacient;

 • Se poate realiza pentru toată dantura sau pentru un grup limitat de dinți sau chiar pentru un singur dinte. 

Înainte de albirea dentară, este obligatoriu consultul stomatologic pentru a se evalua starea danturii și tipul de albire dentară recomandat.