Tratamente chirurgie maxilo-facială. Obiective. Indicații

Chirurgia maxilo-facială este o specialitate medicală mai puțin cunoscută de către pacienți, de aceea vrem să ai siguranța că odată ajuns în clinica noastră, îți vom răspunde la toate întrebările și că termeni necunoscuți până atunci îți vor fi explicați clar de către medicii noștri.

Ne dorim foarte mult ca fiecare pacient să aibă convingerea, chiar de la prima noastră întâlnire, că orice intervenție chirurgicală pe care o recomandăm este  benefică pentru sănătatea sa și că aceasta se va desfășura, în cadrul clinicii noastre, cu succes și cât mai confortabil posibil.

Tratamente chirurgie maxilo-facială

Ce este, de fapt, chirurgia maxilo-facială? Aceasta este specialitatea ce cuprinde tratamentul chirurgical al:

 • Părţilor moi cervico-faciale;
 • Oaselor feței și rapoartelor corecte între acestea (chirurgie ortognată);
 • Glandelor salivare;
 • Articulaţiei temporomandibulare;
 • Diformităţilor şi malformaţiilor cranio-faciale;
 • Plastiei reconstructive în sfera orală şi maxilo-facială;
 • Afecţiunilor dento-parodontale (alături de specialitatea de chirurgie dento-alveolară).

Intervențiile sunt realizate exclusiv de medici absolvenți ai facultății de medicină generală și stomatologie, având studii postuniversitare de  rezidențiat cu durată de 5 ani. 

Serviciile de chirurgie maxilo-facială efectuate în cadrul OZONO

Intervențiile ce țin de chirurgia maxilo-facială se pot realiza la OZONO, datorită blocului operator propriu și laboratorului digital de radiologie integrat.

Suntem singura clinică stomatologică din Iași și zona Moldovei unde pacienții pot beneficia de aceste intervenții, grație medicilor noștri specializați în chirurgia maxilo-facială, specialitate pe care au dobândit maximă expertiză, dar și a aparaturii moderne pe care o avem la OZONO. 

Echipa noastră medicală este specializată în tehnici inovative, pentru a rezolva cazurile cele mai complexe și are în palmares o gamă largă de intervenții care se realizează doar aici, unele constituind o premieră pentru Iași și zona Moldovei. 

 

Timp dedicat tuturor întrebărilor și consiliere în alegerea celui mai bun tratament

Odată ajuns la noi, îți vom aloca tot timpul necesar și vom discuta despre problemele cu care te confrunți. Ulterior, vom lucra în echipă pentru a concepe un plan de tratament personalizat, în funcție de particularitățile cazului. Scopul nostru este mereu acela de a găsi cea mai bună soluție. 

Intervențiile se realizează în blocul operator propriu, acreditat DSP

Intervențiile chirurgicale au loc în cadrul blocului operator propriu, asigurând maximul de siguranță și confort pentru pacient, reducând astfel semnificativ riscul unor infecții sau complicații.

Importanța unui bloc operator propriu

O parte dintre procedurile care aparțin chirurgiei maxilo-faciale realizate la OZONO sunt:

 • Corticotomia în scop ortodontic – intervenție chirurgicală ușoară ce scurtează durata tratamentului ortodontic la adulți de la 2-3 ani la 4-6 luni;
 • Osteotomia în scop ortodontic (chirurgie ortognată) – repoziționarea oaselor maxilare în scop estetic și pentru refacerea ocluziei;
 • Închiderea despicăturilor maxilare congenitale (gura de lup);
 • Tratamentul cu implanturi zigomatice, pterigoide, nazale, bazale pentru situațiile clinice în care pacientul nu are suficient os maxilar pentru aplicarea implanturilor convenționale;
 • Lateralizarea nervului alveolar inferior pentru inserare de implanturi în zona posterioară a mandibulei;
 • Injectare intramusculară de toxină botulinică pentru bruxism sau postimplantare cu încărcare imediată;
 • Tratamentul sinuzitei maxilare de cauză odontogenă chiuretaj sinusal;
 • Tratamentul chirurgical al glandelor salivare;
 • Îndepărtarea tumorilor părților moi.

Anestezie asigurată de medicul specialist în Anestezie și Terapie Intensivă

Punem la dispoziția pacienților mai multe opțiuni de sedare, astfel încât ai libertatea de a alege, odată ce ai avut întâlnirea cu medicul nostru specialist în Anestezie și terapie intensivă, ce tip de anestezie este potrivită pentru tine și situația ta clinică.

Sedarea conștientă intravenoasă este recomandarea noastră pentru pacienții anxioși, sensibili sau cu probleme de sănătate generală.

Astfel, intervenția devine ușor de suportat și riscurile scad foarte mult, deoarece multe dintre incidentele care apar pe parcursul intervențiilor chirurgicale se produc pe fondul stării de tensiune.