programare clinica ozono

Dantură fixă 24h Straumann Neo ARCH® 4/6 & PRO ARCH® 4/6  

 

Reabilitarea completă a danturii în 24h

Timpul devine din ce în ce mai prețios pentru noi și pentru cei din jur. De aceea, mulți pacienți aleg soluții rapide de rezolvare a problemelor dentare.

Fie că se află departe sau au un serviciu care nu le permite săptămâni sau luni pentru tratament, există din fericire soluții pentru fiecare caz.

Pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, se asigură consult cardiologic preoperator și asistență cardiologică pe perioada tratamentului, asigurate de medicul specialist cardiolog.

Sistemul de implanturi All-On-4/All-On-6 versus implanturile convenționale

Atunci când un dinte din zona frontală lipsește sau trebuie extras din motive de carie sau mobilitate, acesta poate fi înlocuit cu un implant dentar, chiar aplicat postextracțional (odată cu extracția). Pe acest implant poate fi aplicat chiar a doua zi o coroană provizorie. Astfel, fizionomia este restabilită, iar pacientul își poate relua imediat activitățile cotidiene. Ulterior, după perioada de integrare a implantului în os, va fi realizată o coroană definitivă, superioară din punct de vedere estetic și imposibil de deosebit față de dinții vecini. În același fel se poate proceda în cazul lipsei mai multor dinți.

Însă când vorbim despre lipsa tuturor dinților sau dacă toți dinții rămași sunt compromiși, există varianta de extracții și implantare imediată, urmată de protezare provizorie, în 24 de ore. Este vorba despre așa-numitele lucrări Fast&Fixed, care pot fi All-On-6 (lucrare provizorie fixă la maxilarul superior, aplicată pe 6 implanturi) sau All-On-4 (lucrare provizorie fixă la maxilarul inferior, aplicată pe 4 implanturi). Aceste lucrări sunt cea mai bună soluție pentru înlocuirea protezelor dentare clasice, mobile.

Totul despre sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6

Avantajele sistemului de implanturi All-On-4/All-On-6

 • Dinți puternici și rezistenți, în loc de proteze care „se plimbă” în gură;

 • Vei putea mânca ceea ce dorești;

 • Vei simți gustul alimentelor: lucrarea definitivă nu va acoperi cerul gurii, ca în cazul protezelor tradiționale;

 • Restaurarea imediată a întregii danturi: poți avea toți dinții la loc dinți într-o zi;

 • Vei reduce sau elimina resorbția oaselor maxilare;

 • Vei arăta mult mai tânăr/ă.

 

Etapele protezării imediate

 1. Inserarea implanturilor dentare

În cazul lucrărilor Fast & Fixed, cele 4/6 implanturi sunt plasate în maxilar strategic pentru suportul optim al lucrării (două implanturi în partea din față a gurii, iar celelalte în zona laterală a maxilarelor).

 1. Aplicarea lucrării provizorii

Inserarea implanturilor și aplicarea lucrării provizorii pot avea loc în cursul aceleiași zile sau pot fi realizate de-a lungul a două vizite, la 24 de ore diferență.

 1. Aplicarea lucrării definitive 

După parcurgerea perioadei de integrare a implanturilor în os, urmează realizarea lucrării definitive, caracterizată prin estetică impecabilă. În general, folosim porțelan pe suport din zirconiu, rezistență mecanică crescută și biocompatibilitate maximă.

În ce situații All-On 4/All-On-6 nu este soluția potrivită?

În afara contraindicațiilor absolute dictate de afecțiunile generale grave, există situații în care grosimea insuficientă a osului nu permite protezarea imediată.

Pentru aceste situații, există soluții de tratament care presupun adiția de os și restabilirea fizionomiei cu ajutorul unor lucrări mobile, până la integrarea implantului în os, intervenții ce pot fi realizate, de asemenea, în cadrul clinicii OZONO.

Adiție osoasă cu os propriu – tot ce trebuie să știi despre această intervenție 

Intervenție realizată de o echipă multidisciplinară

Planul de tratament va fi realizat de o echipă multidisciplinară, care se va asigura de rezultate durabile, materialele utilizate fiind de calitate superioară:

 • Medicul specialist protetician – proiectarea & realizarea lucrării provizorii și definitive;

 • Medicul chirurg implantolog – extracțiile și inserarea implantului.

Siguranța și confort asigurate de blocul operator OZONO

În clinica OZONO, implanturile dentare se aplică în blocul operator propriu, în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Aceasta înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după operație.

Toate intervențiile pentru dantură fixă completă în 24 de ore se fac cu sedare conștientă, asigurată de medicul specialist în Anestezie și Terapie Intensivă.

Importanța primordială a existenței unui bloc operator propriu