programare clinica ozono

Aspecte esențiale în Chirurgia Orală

Chirurgia orală nu este cel mai plăcut subiect pentru pacienți, însă te asigurăm că, odată ajuns la OZONO, îți vom răspunde la toate întrebările și vom încerca să risipim temerile pe care le ai pentru că împreună vom găsi soluția optimă de tratament pentru tine.

Ne dorim ca pacienții să aibă convingerea, chiar de la prima noastră întâlnire, că fiecare intervenție chirurgicală pe care o recomandăm este benefică pentru sănătatea sa și că aceasta se va desfășura cu succes și cât mai confortabil posibil.

Timp dedicat tuturor întrebărilor și consiliere în alegerea celei mai bune soluții de tratament

Indiferent dacă pacienții noștri întâmpină dureri dentare și au nevoie de o extracție dentară sau sunt pregătiți să facă o mare schimbare prin realizarea unor intervenții complexe, vom aloca tot timpul necesar și vom discuta despre toate problemele. Ulterior, vom lucra în echipă pentru a concepe un plan de tratament personalizat, în funcție de particularitățile cazului.

Echipa noastră medicală este specializată în tehnici inovative, pentru a rezolva cazurile cele mai complexe și are în palmares o gamă largă de intervenții care se realizează doar aici, unele constituind o premieră pentru Iași și zona Moldovei. 

O parte dintre procedurile care aparțin chirurgiei dento-alveolare realizate la OZONO sunt:

  • Inserarea de implanturi dentare

Implantul dentar reprezintă soluția stomatologiei moderne, aleasă de către tot mai mulți pacienți, prin care se realizează înlocuirea unuia sau mai multor dinți. Acest dispozitiv biomecanic reprezintă, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin intervenții chirurgicale specifice.

Odată implanturile aplicate în os, urmează o perioadă de osteointegrare de 4-6 luni, interval de timp în care implantul se fixează perfect în os, făcând în cele din urmă corp comun cu acesta. Urmează tratamentul protetic pe implanturi iar soluția recomandată de către medicii specialiști de la OZONO este reprezentată de coroanele dentare din zirconiu. Acest tip de tratament premium combină beneficiile excepționale ale lucrărilor fixe cu unicitatea zirconiului, cel mai biologic material utilizat în medicina dentară, având posibilitatea de a reface în mod ideal frumusețea dinților naturali.

  • Sinus lift

Sinusurile maxilare sunt camere cu aer situate în osul maxilar superior, cu rol în fonație. Atunci când dinții sunt extrași de mult timp sau când există infecții, aceste camere cu aer ajung în imediata vecinătate a cavității orale. Dacă ai ales să înlocuiești dinții lipsă din zona laterală a maxilarului superior cu implanturi dentare, este posibil să ai nevoie de o intervenție de lifting (ridicare) sinusală.

Această procedură va asigura implanturilor un volum sificient de os pentru implantare.

  • Adiție de os

Similar liftingului sinusurilor, maxilarul inferior sau zona frontală a maxilarului superior poate necesita un material osos suplimentar, pentru a susține implanturile dentare. Dinții lipsă pot duce la resorbția osului, dar, cu ajutorul unei grefe osoase acesta poate fi reconstruit și astfel implanturile vor avea suportul necesar.

  • Extracția dinților

Un dinte problematic poate transforma fiecare masă într-un coșmar și poate antrena multe complicații locale sau la nivelul întregului organism. Chirurgii noștri folosesc tehnici speciale care permit extracția ușoară a dinților, lucru foarte important în cazul extracțiilor molarilor de minte care pot deveni dificile uneori, dacă nu se folosesc metode chirurgicale și instrumentar adecvat. Dacă un dinte trebuie extras, acest lucru se poate face cu ușurință, fără durere, prin tehnici chirurgicale atraumatice, care lasă osul în cea mai bună stare posibilă în vederea aplicării ulterioare a implanturilor și lucrărilor dentare;

  • Îndepărtarea dinților incluși – uneori, din cauza lipsei spațiului pe osul maxilar, dinții nu erup și rămân cantonați în osul maxilar, putând da naștere unor complicații. Extracția lor se face de către medicul chirurg;
  • Îndepărtarea granuloamelor, chisturilor și altor formațiuni legate de dinți – cariile dentare netratate se complică cu infecții de vecinătate: chisturi și granuloame cu evoluție cronică dar care se pot acutiza sub forma abceselor dentare. Dacă tratamentul conservativ endodontic eșuează, tratamentul acestor formațiuni se face chirurgical, cu păstrarea dintelui sau îndepărtarea lui odată cu formațiunea;
  • Rezecții și alungiri coronare – pentru a salva dinții afectați de diverse afecțiuni și a-i utiliza în cadrul unor lucrări dentare se recurge la diverse intervenții asupra dinților și țesutului său de susținere.

Intervențiile se realizează în blocul operator propriu, acreditat DSP

Importanța unui bloc operator propriu

Intervențiile sunt realizate exclusiv de medici specializați în chirurgia dento-alveolară, astfel încât garantăm proceduri atraumatice, desfășurate în condiții de maximă siguranță și confort.

Punem la dispoziția pacienților mai multe opțiuni de sedare conștientă, pentru a avea libertatea de a alege, odată ce ai avut întâlnirea cu medicul nostru specialist în Anestezie și terapie intensivă, ce tip de anestezie este potrivită pentru tine, astfel încât intervenția să fie una reușită și cu maxime beneficii. 

Sedarea conștientă intravenoasă este recomandarea noastră pentru pacienții anxioși, sensibili sau cu probleme de sănătate generală.

Astfel, intervenția devine ușor de suportat și riscurile scad foarte mult, deoarece multe dintre incidentele care apar pe parcursul intervențiilor chirurgicale se produc pe fondul stării de tensiune prin care trece pacientul. În schimb, o intervenție cu sedare conștientă devine o experiență plăcută pentru pacient, care experimentează o stare de relaxare pe tot parcursul intervenției și rămâne cu amintiri plăcute despre aceasta.