programare clinica ozono

Tratamentul cu implanturi dentare

Implantul dentar este soluția numărul 1 a stomatologiei moderne, aleasă de către tot mai mulți pacienți, prin care se realizează înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Acest dispozitiv biomecanic reprezintă, de fapt, un mic șurub din titan care va fi aplicat în os prin intervenții chirurgicale specifice și care va înlocui rădăcina dintelui absent. Pe implant se va construi coroana dentară estetică care va realiza funcțiile dintelui pierdut: fizionomică, masticatorie, de fonație etc. 

Avantajele implantului dentar

 • Restaurarea rapidă și fixă a danturii;

 • Durată de viață mare;

 • Durerea este eliminată complet.

Ce presupune inserarea unui implant dentar? 

 • Vei fi informat corespunzător de către medicul tău specialist;

 • Grosimea și înălțimea osului în care va fi introdus implantul vor fi evaluate;

 • Vei realiza o computertomografie dentară chiar în clinica noastră.

„Tratamentul dentar pe implanturi recomandat de către medicii specialiști de la OZONO este completat de coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu. Acest tip de tratament premium combină beneficiile excepționale ale lucrărilor fixe cu unicitatea zirconiului, cel mai biologic material utilizat în medicina dentară, având posibilitatea de a reface în mod ideal frumusețea dinților naturali.” – Dr. Codrin Untu, OZONO.Etapele tratamentului

 • Inserarea implantului, care durează aproximativ 1h 30 minute (circa o oră și jumătate, după caz). Acest implant este, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin manevre chirurgicale specifice, nedureroase;

 • Descoperirea implantului dentar și aplicarea unei cape de vindecare (bont metalic, ce va conforma gingia în jurul viitoarei coroane dentare artificiale) la 4-6 luni de la inserarea implantului;

 • Etapa protetică definitivă, reprezintă realizarea lucrărilor estetice finale din zirconiu sau ceramică pe suport din zirconiu.

Precizări 

Dacă osul maxilar a fost mărit în volum prin adăugarea unor materiale înlocuitoare, descoperirea implantului dentar și aplicarea capei de vindecare despre care am vorbit mai sus se va realiza la 9 luni după inserarea implantului.

Indicații după inserarea unui implant dentar, pentru o recuperare rapidă

Dinți ficși în 24 de ore 

Pentru pacienții care întâmpină problema lipsei de timp și își doresc refacerea danturii într-un interval scurt, echipa noastră propune încărcarea imediată a implantului sau varianta All-On-4/6 sistem NeoArch NeoPoros by Straumann® sau Straumann® PRO ARCH® 4/6 implanturi dentare pentru dantură fixă în 24 de ore, în cazul în care situația clinică a pacientului permite această soluție de tratament. 

Acest sistem de implant single / multiplu oferă garanția unui aspect natural al dinților, lipsa durerii pe toată durata procedurii,  confort și estetică maxime post-intervenție.

Totul despre sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6

Cine va realiza procedura? 

Planul de tratament va fi realizat de o echipă multidisciplinară, care se va asigura de rezultate durabile, de calitate superioară:

 • Medicul specialist protetician – proiectarea & realizarea lucrării protetice;

 • Medicul chirurg implantolog – inserarea implantului, descoperirea acestuia după osteointegrare;

 • Medicul specialist parodontolog & medicul specialist endodont – rezolvarea eventualelor infecții dentare sau gingivale ale dinților restanți.La OZONO, ești în deplină siguranță!

În cadrul clinicii OZONO, implanturile dentare se aplică în sala de operație proprie, în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Aceasta înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după operație. Dacă sunt necesare adiții de os, grefe gingivale sau numărul de implanturi aplicate simultan este mai mare de 3, intervenția se face cu sedare conștientă, asigurată de medicul specialist în Anestezie și Terapie Intensivă.

Pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, se asigură consult cardiologic preoperator și asistență cardiologică pe perioada tratamentului, asigurate de medicul specialist cardiolog.

Care este prețul unui implant dentar?

Costurile per implant variază în funcție de tipul de implant, respectiv de producătorul acestuia. La OZONO folosim implanturi dentare de top la nivel mondial, având certificat de calitate și garanție. Pacientul primește un pașaport al implantului, cu toate informațiile necesare despre acesta și care este recunoscut în toate țările. Lucrăm cu implanturile Neo Poros Neodent by Straumann®, Straumann® BLX SLA, Straumann® BLX SLACTIVE.

Plata în rate

La OZONO, poți plăti în 12 rate lunare fără dobândă sau poți opta pentru Creditul Pacient, cu o dobândă minimă și o perioadă de rambursare la alegere, de până la 20 de ani.