programare clinica ozono

Siguranță și confort, asigurate de blocul operator propriu  

 

Pentru confortul și siguranța pacienților, în cadrul clinicii OZONO toate intervențiile stomatologice chirurgicale, simple sau complexe, se desfășoară în blocul operator propriu, ceea ce înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după operație.

În medicină, denumim bloc operator acea parte a unui spital/clinici/centru medical destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale, formată de obicei din: sală preoperatorie, sală de operaţie, sală  postoperatorie, cameră destinată depozitării materialelor şi instrumentelor, coridoare cu circuit specific, destinate circulaţiei separate a personalului medical şi pacienţilor.


Pentru a evita complicațiile imprevizibile ce pot apărea pe parcursul sau după finalizarea intervenției, dar și pentru a oferi pacienților o experiență plăcută, clinica OZONO are propriul bloc operator, dotat cu echipamente ultraperformante, cu toată aparatura de anestezie și terapie intensivă necesară, precum și cu personal instruit pentru lucrul în condiții de maximă siguranță pentru pacient.

Anestezie generală sau sedare conștientă asigurată de medicul specialist ATI

Toate tipurile de anestezie sunt realizate de către un medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă, cu mare experiență în administrarea de anestezie la pacienții de orice vârstă.

Chiar și în cazul pacienților cu afecțiuni generale asociate, cu ajutorul opțiunilor de anestezie și sedare, se pot realiza intervenții chirurgicale complexe, în deplină siguranță.

Astfel, pacienții beneficiază de:

  • Spațiu controlat din punct de vedere bacteriologic: accesul în blocul operator este restricționat pentru persoanele neautorizate. Personalul medical utilizează vestimentație și încălțăminte sterile iar pacientul este, de asemenea, echipat cu halat de unică folosință steril, toate măsurile acestea având ca scop diminuarea riscului de infecție în timpul și după intervenția chirurgicală;

  • Condiții de maximă siguranță: medicul anestezist examinează, în timpul consultului preanestezic, starea de sănătate a pacientului, istoricul său medical și stabilește împreună cu acesta tipul de anestezie optim. De asemenea, monitorizează starea pacientului pe parcursul intervenției și se asigură după finalizarea acesteia că pacientul este în siguranță. În cazul unei eventuale complicații, se va putea acționa în timp util cu aparatura specifică de terapie intensivă, riscul unor complicații grave fiind astfel redus la minimum posibil;

  • Confort fizic și intimitate: intervenția se va desfășura în cadrul aceleași zone a clincii și într-un timp mult mai scurt. După intervenție, pacientul beneficiază de o perioadă de recuperare petrecută în sala postoperatorie.

  • Confort psihologic și amnezia momentului: pentru pacient sedarea conștientă va reduce stresul și, mai mult decât atât, va reduce intervenția la câteva amintiri plăcute, asta deoarece intervenția va avea loc fără ca pacientul să-și dea seama de timpul trecut și în absența completă a durerii.