Prevenția dentară trebuie să înceapă de la vârste fragede, după erupția primului dinte și menținută pe tot parcursul vieții. În caz contrar, o igienă orală precară poate cauza o multitudine de probleme, de la cele de vorbire, până la afectarea încrederii și stimei de sine.

Din acest motiv, echipa noastră îți recomandă să efectuezi verificările periodice o dată la 6 luni, însoțite de tratamente de igienizare și mentenanță profesională a cavității bucale.

În ce constă prevenția dentară?

Există mai multe proceduri medicale care țin de prevenție, acestea sunt efectuate periodic și într-o ordine specială:

  • Detartrajul dentar

  • Periajul profesional

  • Air-flow (prophy jet)

  • Fluorizarea

  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor

Detartrajul reprezintă singura procedură permisă pentru îndepărtarea blocurilor de tartru, care se realizează periodic, de două ori pe an. Echipa noastră recomandă ca această procedură de prevenție să fie realizată cu regularitate, pentru a preveni cauzarea retragerilor gingivale sau a parodontozei.

Complementar acestei proceduri este periajul profesional, ce are rolul de a curăța particulele de tartru care au rămas în urma detartrajului, rezultatul fiind o ușoară albire.

Rezultatul periajului dentar poate fi completat cu ajutorul aparatului de profilaxie Air-flow, care generează un jet de apă, aer și perle din bicarbonat de sodiu cu presiune foarte mare. Pe lângă suprafețele dentare, acesta pătrunde în zonele interdentare și subgingivale, mai puțin accesibile.

Echipa noastră recomandă periajul dentar pentru îndepărtarea cu succes a resturilor de tartru, a colorațiilor inestetice ale dinților (cauzate de obiceiurile alimentare, fumat, medicamente etc.) sau a plăcii bacteriene, care nu pot fi îndepărtate prin detartraj. Astfel, vei obține un zâmbet mai strălucitor, iar aspectul tău va fi îmbunătățit semnificativ datorită procedurilor de cosmetică dentară OZONO România.

Cât costă?

 Prețul unei igienizări profesionale complete, incluzând detartraj ultrasonic, air flow, periaj profesional și fluorizare este de 388 lei.