programare clinica ozono

Tratamentele de canal. Obiective. Indicații

 

În cadrul clinicii OZONO, ne propunem să oferim pacienților șansa unor tratamente dentare cu rezultate optime și de durată, scopul fiind în primul rând păstrarea dinților naturali și redarea unui zâmbet sănătos, estetic și natural.

Endodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă de spațiul din interiorul dinților în care se află pulpa dentară (nervul). Odată ce aceasta este inflamată sau infectată ca urmare a evoluției unei carii (pulpită sau gangrenă), abraziei (uzurii) sau după accidente, trebuie îndepărtată iar interiorul dintelui trebuie dezinfectat foarte bine și apoi umplut cu materiale speciale (obturație radiculară).


Aceste intervenții presupun, pe lângă utilizarea microscopului dentar și utilizarea de materiale și tehnici moderne pentru terapia endodontică. Printrea acestea se regăsesc:

  • Instrumentarea rotativă a canalului dentar;
  • Localizarea electronică a apexului (vârfului rădăcinii);
  • Obturația (umplerea canalului) prin tehnici adaptate fiecărui caz: condensare verticală/laterală, tehnica la cald a obturației cu gutapercă lichidă etc.

Atunci când un dinte suferă un traumatism sau este grav afectat de carie, deseori apar complicații care duc la afectarea pulpei dentare, frecvent numită și nervul dintelui. Tratamentele endodontice au ca scop tratarea acestor complicații:

  • Salvarea nervului/pulpei dentare, salvând astfel vitalitatea dintelui, dacă este posibil;
  • Îndepărtarea nervului în caz de infecție, urmată de obturarea (umplerea) canalului dentar (radicular) și păstrarea dintelui.

Tratamente personalizate pentru cazuri complicate

Există cazuri clinice mai complicate, când bacteriile pot provoca infecții în jurul rădăcinii dintelui afectat, infecții care se manifestă prin dureri și tumefiere (abces dentar). În astfel de situații, medicul specialist în endodonție utilizează instrumentarul specific și materialele moderne pentru ca, împreună cu sistemul imunitar al pacientului, să obțină o vindecare rapidă completă a dintelui și, în primul rând, ameliorarea rapidă și completă a durerii.

Tehnologie și materiale de ultimă oră în terapia endodontică

În cadrul clinicii OZONO, considerăm că este extrem de important să oferim pacienților noștri rezultate cât mai bune, utilizând tehnologie și materiale de ultimă oră ce îmbunătățesc calitatea și prognosticul terapiei endodontice.

Datorită terapiei endodontice la microscop, putem salva dinți care, aparent, erau condamnați să fie extrași. Scopul nostru este, prin intermediul tratamentelor recomandate, să salvăm dinții naturali ai pacienților atunci când acest lucru este posibil. 

Extracția dentară trebuie să fie ultima soluție, de aceea sfătuim toți pacienții să apeleze cu încredere la terapia endodontică înainte de a lua decizia unei extracții dentare.