programare clinica ozono

Protezare imediată pe sistemul All-On-4/All-On-6 

Ce înseamnă protezarea imediată și sintagma „Dinti ficși în 24h”?

În mod normal, după inserarea unor implanturi dentare, se recomandă ca acestea să nu fie protezate pentru o perioadă de 4-6-9 luni (în funcție de necesitate și caz), pentru ca implanturile să se integreze în os. Ce se întâmplă totuși atunci când mai avem un număr redus de dinți pe arcadă sau nu mai sunt prezenți deloc dinți și sunt necesare implanturi dentare?

Conceptul All-On-4/All-On-6 permite inserarea a 4 sau 6 implanturi poziționate pe arcadă în funcție de oferta osoasă și anatomia înconjurătoare, reușind astfel să reabilităm întreaga arcadă cu un număr redus de implanturi. Acestea permit încărcarea imediată cu o lucrare protetică provizorie ce va reabilita toată arcada maxilară sau mandibulară și se va menține până la integrarea implanturilor în os, urmând să fie schimbată ulterior cu o lucrare definitivă.


Acest tip de manoperă permite ca pacientul să plece în aceeași zi sau în 24 de ore cu o lucrare protetică completă, astfel încât să își poată recăpăta imediat funcționalitatea, estetica, fonetica și stima de sine.

Cine poate beneficia de acest tip de tratament?

  • Pacienții purtători deja de proteze mobile totale clasice și care își doresc ca lucrările să devină fixe;
  • Cei care mai au prezenți pe arcadă un număr redus de unități dentare care este recomandat să fie extrase, fiind necesară astfel reabilitarea întregii arcade;
  • Toate persoanele care își doresc un zâmbet complet și sănătos în cel mai scurt timp.

Pentru toate categoriile de pacienți menționate mai sus, protezarea imediată pe sistemul All-On-4, respectiv All-On-6 reprezintă varianta terapeutică de elecție.

Care sunt etapele tratamentului?

Primul pas va fi o consultație de specialitate în care pacientul va beneficia atât de examen clinic, cât și paraclinic (CBCT). În urma acestei examinări, medicul specialist chirurg cu competență in implantologie va evalua starea osului și a dinților restanți pe arcadă (dacă aceștia mai sunt) și se va decide care este metoda care se pretează cazului. Intervenția durează câteva ore, se face cu anestezie locală, dacă sunt necesare extracții dentare, acestea se realizează în aceeași ședință cu implantarea, iar lucrarea protetică se atașează în 24 de ore.De ce să faci această manoperă la OZONO?

  • La OZONO folosim sistemul All-On 4/All-On-6 Nobel Biocare, companie liber de piață, cu peste 60 de experiență, care deține singura soluție originală și documentată știintific pentru rezultate de succes pe termen lung.
  • De asemenea, în clinica noastră pacienții beneficiază de condiții speciale: bloc operator propriu acreditat, aparatură de top, manoperele fiind realizate de medici specialiști chirurgi cu competențe în implantologie.
  • În plus, există posibilitatea de realizare a intervenției cu sedare conștientă asigurată de medic specialist ATI, pentru a-ți oferi o experiență liniștitoare în cadrul intervenției.
  • Pe lângă toate acestea, beneficiezi de garanția lucrărilor protetice. Toate implanturile dentare Nobel Biocare și componentele de restaurare finale sunt acoperite de o garanție pe viață. Fiind o companie lider de piață, produsele și serviciile oferite au o eficiență maximă și îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate.

 

 

Te așteptăm cu drag la o consultație, iar împreună vom decide planul de tratament și îți vom reda în doar 24 de ore zâmbetul perfect pentru tine.

 

Dr. Laura Vidru, Medic Stomatolog, rezident Protetică Dentară

Contactează-ne

Cum putem avea dinți ficși în doar 24 de ore | Dr. Laura Vidru