Implanturile zigomatice | Soluția reabilitărilor dentare complicate
Atunci când spunem implant dentar ne gândim la cât de multe zâmbete am putut să redăm pacienților noștri, implantul dentar reprezentând soluția stomatologiei moderne prin care se realizează înlocuirea unuia sau mai multor dinți. Acest dispozitiv biomecanic reprezintă, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin intervenții chirurgicale specifice.
Pe cât de multe cazuri întâlnim zi pe zi, pe atât de multe tipuri de implanturi s-au dezvoltat de-a lungul timpului, unele convenționale, altele personalizate pe necesitățile pacienților, cu scopul de a găsi cele mai bune soluții și în cazurile în care reabilitarea dentară este complicată. În cea din urmă categorie se încadrează și implantul zigomatic.
Când avem nevoie de implanturi zigomatice?
Atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți pe arcada superioară, osul maxilar este reabsorbit, producând astfel o pierdere a înălțimii și lățimii osoase. La pacienții care au rămas fără dinți (pacienții edentați) de mult timp, această resorbție poate deveni foarte avansată, făcând practic imposibilă plasarea implanturilor convenționale.Ce factori pot accelera pierderea osoasă?
Pe lângă înaintarea în vârstă, boala parodontală sau utilizarea protezelor amovibile pot accelera pierderea osoasă, de aceea recomandăm pacienților purtători de astfel de proteze să nu doarmă cu ele, pentru a permite mucoasei „să se odihnească” pe timpul nopții.Cu ce se diferențiază implanturile zigomatice de cele convenționale?
Implanturile zigomatice sunt recomandate pacienților care nu prezintă deloc os maxilar sau prezintă o cantitate insuficientă pentru a susține implanturile dentare normale și pentru care tehnicile de regenerare osoasă, cum ar fi grefele sau augmentarea sinusurilor, nu garantează reușita.Spre deosebire de un implant introdus convențional în arcada superioară, care este plasat peste maxilar, implanturile zigomatice sunt fixate în diagonală pe osul zigomatic, „arcada” osoasă a obrajilor. Din acest motiv, implanturile zigomatice măsoară de la 35 până la 55 mm, fiind astfel mult mai lungi decât implanturile dentare obișnuite, care au maximum 18 mm lungime.
Căror pacienți le recomandăm implanturile zigomatice?
Tratamentele cu implanturi zigomatice sunt recomandate pentru reabilitări complete ale arcadei superioare la pacienții cu pierdere osoasă extremă la nivelul maxilarului (de obicei persoane în vârstă, care au rămas fără dinți cu mult timp în urmă). Rata de succes pe termen lung (ancorarea și osteointegrarea implanturilor) este foarte mare, iar pacienții edentați pot zâmbi din nou cu încredere, pot mânca din nou corect, practic au șansa să aibă din nou o dantură sănătoasă, funcțională și estetică.
În ce constă tratamentul cu implanturi zigomatice ?
Intervenția are loc sub anestezie locală, însă noi recomandăm pacienților sedarea conștientă sau inhalosedarea, care le permite să-și păstreze calmul, să nu le mai fie teamă și să nu simtă deloc durere pe durata intervenției. Tratamentul cu implanturi zigomatice presupune plasarea de către medicul chirurg implantolog a două implanturi zigomatice în combinație cu două/patru implanturi convenționale sau a patru dintre aceste implanturi direct în oasele zigomatice (ale pomeților) ale pacientului (de aici și denumirea implanturilor).
Care sunt beneficiile pentru pacient?
Implanturile zigomatice permit încărcarea imediată a protezei, reducând astfel timpul de așteptare, iar pacientul se poate bucura de o dantură completă într-un timp mult mai scurt. Pe acestea, vom fixa o proteză dentară provizorie pe întreaga arcadă, care va permite pacientului să aibă dinți noi chiar din ziua intervenției. Când țesuturile osoase și gingivale s-au vindecat, aceasta va fi înlocuită cu o proteză dentară fixă, care va reda pacientului un zâmbet complet.
De ce recomandăm pacienților să aleagă OZONO?
OZONO se remarcă printr-o serie de factori extrem de importanți atunci când vorbim de astfel de intervenții, și anume:
- Bloc operator propriu – implanturile zigomatice se aplică în sala de operație proprie, în condiții de maximă siguranță pentru pacient, ceea ce înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după intervenție.
- Planul de tratament și manoperele sunt realizate în echipă, de o echipă multidisciplinară:
1. Medicul specialist protetician – proiectarea și realizarea lucrării
2. Medicul chirurg specialist în chirurgie maxilo-facială – inserarea implantului, descoperirea implanturilor
3. Medicul specialist parodontolog și medicul specialist endodont – rezolvarea eventualelor infecții dentare sau gingivale - Posibilitatea de realizare a intervenției cu sedare conștientă asigurată de medic specialist ATI, pentru o experiență liniștitoare în cadrul intervenției.
- Consult cardiologic pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare – se asigură consult cardiologic preoperator și asistență cardiologică continuă pe perioada tratamentului
- Garanția lucrărilor protetice – folosim implanturi dentare de top la nivel mondial, având certificat de calitate și garanție și pașaport recunoscute în toate țările.
Dacă vă regăsiți în profilul pacientului descris mai sus, dacă v-ați pierdut un dinte sau mai mulți, vă așteptăm cu drag la o consultație, iar împreună cu siguranță vom găsi cel mai bun plan de tratament și pas cu pas vă vom reda bucuria de a zâmbi.
Dr. Eliza Drăgan, Medic specialist Chirurgie Dento-alveolară
Detalii privind prețurile găsiți pe site-ul nostru: aici
Pentru orice întrebare, vă stăm la dispoziție completând formularul de mai jos sau sunând la 0332 912 ; 0775 332 912.