programare clinica ozono
Îngrijirea orală adecvată joacă un rol crucial în menținerea unei sănătăți orale și generale optime. Unul dintre procedeele esențiale pentru acest scop este detartrajul ultrasonic. În acest articol, vom explora ce înseamnă detartrajul ultrasonic și care sunt beneficiile sale în promovarea unei igiene orale corespunzătoare.

Ce este detartrajul ultrasonic?

Detartrajul ultrasonic este o tehnică utilizată în cabinetul stomatologic pentru a elimina tartrul dentar, care se formează în timp prin mineralizarea plăcii bacteriene. 

Dr. Șefana David: „Placa bacteriană şi tartrul irită gingia, ducând la sângerarea ei în timpul periajului sau la contactul cu alimente mai dure. Gingia adăposteşte foarte multe bacterii, iar toxinele produse de acestea sunt nocive pentru sănătatea orală, ba chiar pentru întregul organism. De aceea, îndepărtarea în mod regulat (o dată la 6 luni) a tartrului dentar și a plăcii bacteriene este o metodă profilactică necesară menținerii unei sănătăți orale și generale corespunzătoare.” Dr. Stefana David

Procedura de detartraj dentar și beneficiile sale


Detartrajul dentar este o procedură nedureroasă. În timpul detartrajului, medicul folosește un aparat care utilizează ultrasunete pentru a elibera dinții de depunerile nocive acumulate. Aparatul de detartraj este însoțit întotdeauna de un jet de apă, evitând astfel supraîncălzirea și deteriorarea structurilor dentare sănătoase.

Beneficiile detartrajului dentar sunt multiple și contribuie la menținerea sănătății orale și generale

1. Prevenirea afecțiunilor gingivale și parodontale: Detartrajul ultrasonic ajută la înlăturarea tartrului și a plăcii bacteriene, reducând astfel riscul de inflamație gingivală și dezvoltarea bolilor parodontale.

2. Menținerea sănătății generale: Eliminarea tartrului dentar contribuie la menținerea echilibrului sănătății generale. Tartrul poate fi asociat cu probleme cardiace, precum și cu afecțiuni precum cancerul sau diabetul. Prin eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală, se previne posibilitatea ca acestea să ajungă în fluxul sanguin și să afecteze alte organe.

3. Beneficii economice: Îndepărtarea depozitelor de tartru în stadii incipiente previne boli dentare mai grave, care necesită terapii complexe și mult mai costisitoare. Vizitele regulate la medicul stomatolog pentru detartraj contribuie la prevenirea necesității unor proceduri dureroase și complicate în viitor.

4. Îmbunătățirea estetică: Dinții sănătoși sunt întotdeauna mai frumoși. Eliminarea tartrului ajută la eliminarea petelor gălbui sau maronii de pe suprafețele dentare, redând dinților un aspect plăcut și contribuind la creșterea încrederii în sine.

Detartrajul ultrasonic este o metodă eficientă și esențială pentru îndepărtarea tartrului dentar și menținerea sănătății orale optime. Prin eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene, se previne inflamația gingivală, se reduce riscul de afecțiuni parodontale și se promovează o igienă orală corespunzătoare. Pe lângă aceste beneficii, detartrajul dentar contribuie și la menținerea sănătății generale și aduce beneficii economice și estetice. Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, programează-te regulat la medicul stomatolog pentru o procedură de detartraj ultrasonic profesional.

Pentru a programa o consultație sau pentru a afla mai multe detalii ne poți suna la 0374-711-711 sau poți completa formularul de mai jos.

Contactează-ne

Detartrajul ultrasonic: O soluție eficientă pentru îndepărtarea tartrului dentar | Dr. Ștefana David