programare clinica ozono

În cazurile în care aparatul dentar fix nu este o opțiune convenientă din punct de vedere estetic, există o alternativă discretă, eficientă și confortabilă, și anume aparatul dentar invizibil. Tratamentele ortodontice cu clear alignere sau gutiere dentare transparente pot rezolva chiar și cazurile cele mai complexe. Însă e important să ții cont de câteva aspecte pentru a menține sănătatea orală și a evita apariția cariilor când porți aceste gutiere de îndreptare a dinților, mai ales că trebuie purtate pe perioade de timp mai mari. Dr. Mehrzad Moheb, medic specialist estetică dentară


1. Periază și folosește ața dentară în mod regulat


Este esențial să îți formezi obiceiuri bune de igienă orală în timp ce porți aliniere dentare. Periază dinții de două ori pe zi și folosește ața dentară cel puțin o dată pe zi. Acest lucru te ajută să îndepărtezi placa dentară și bacteriile care pot duce la formarea cariilor dentare.


2. Evită alimentele și băuturile bogate în acid și zahăr


Consumul excesiv de alimente și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr și acid poate duce la eroziunea smalțului dentar și favorizează apariția cariilor. Prin evitarea acestor alimente sau reducerea consumului lor la minimum, putem preveni problemele dentare.


3. Curăță alignerele în mod regulat


Este important să păstrezi gutierele transparente curate, pentru a preveni acumularea de bacterii care pot duce la apariția cariilor dentare. Clătește-le bine sub jet de apă de fiecare dată când le scoți și curăță-le cu săpun sau cu un agent de curățare special. 


4. Folosește apă de gură cu fluor


alignere, gutiere transparente OZONO Iași

Apa de gură cu fluor ajută la întărirea smalțului dinților și la prevenirea cariilor dentare. Folosește apa de gură o dată pe zi, după periaj, alături de ața dentară.


5. Programează-te periodic la un control stomatologic


Astfel putem detecta și trata caria dentară înainte ca acestea să progreseze. Medicul stomatolog îți poate oferi, de asemenea, recomandări suplimentare legate de cum să îți îngrijești corect dantura în timpul purtării alignerelor.


Echipa medicală OZONO îți stă la dispoziție cu răspunsuri la întrebările tale legate de purtarea aparatului dentar, indiferent dacă este vorba de un aparat dentar fix sau de alignere dentare transparente. Dacă te confrunți cu probleme dentare,
află că există soluții și pentru cele mai complexe cazuri. Programează-te la o consultație și specialiștii noștri îți vor recomanda tratamentul potrivit nevoilor tale. Pentru mai multe detalii ne poți suna la 0374-711-711 sau te poți programa completând formularul de mai jos.

Contactează-ne

5 moduri de a preveni cariile dentare în timpul purtării gutierelor transparente | Dr. Mehrzad Moheb