programare clinica ozono

Unul dintre obiectivele OZONO și totodată una dintre valorile ce stau la baza desfășurării activității noastre este asumarea responsabilități sociale și corporatiste. Pentru aceasta, ne-am propus să ne implicăm în societate prin rezolvarea unor cazuri sociale, în mod gratuit, iar o astfel de implicare umanitară o reprezintă și proiectul desfășurat la sediul OZONO în perioada 19-20 Iunie 2020, când a avut loc workshopul „SKY Fast& Fixed – Inserare implanturi prin tehnica Fast&Fixed.

 

Puterea unui Nou Zâmbet 

Pacientul implicat în acest proiect, cu grave probleme medicale stomatologice, nu ar fi avut nicio posibilitate să beneficieze de tratament implantologic, fără ajutorul nostru. Cazul său, preluat de Dr. Raluca Tureac, medic protetician în cadrul grupului CardioDent-OZONO, a fost analizat de către echipa multidisciplinară și s-a ajuns la concluzia că singura variantă de tratament este Sky Fast&Fixed de la Bredent, Germania, adică dinți ficși în 24 de ore, atât mandibular cât și maxilar, deoarece varianta de protezare mobilă nu a putut fi acceptată de către pacientul nostru, care se confrunta cu un reflex de vomă exagerat.

Fast&Fixed, sistemul de implanturi de ultimă generație

Fast&Fixed este un sistem de implanturi de ultimă generație, dezvoltat de firma germană Bredent, unul dintre primii 10 producători mondiali de implanturi dentare, cu o experiență de peste 40 de ani în acest domeniu.

Prin ce se remarcă acest sistem? În primul rând prin faptul că permite ca un pacient care nu mai are niciun dinte sau care este pe cale să își piardă dinții naturali să aibă din nou un zâmbet sănătos și estetic chiar de a doua zi. Sistemul se adresează inclusiv persoanelor care vor să renunțe la proteză, pentru a avea din nou dinți ficși și a se putea bucura de o dantură nouă și funcțională.

Experți în protezare imediată, dantura fixă în 24 de ore – pentru bucuria de a dărui zâmbete 

Ne-au fost alături în acest proiect umanitar:

  • echipa de chirurgi formată din Dr. Lența Alexandru, Dr. Mitrașcă Petru și Dr. Cazacu Corrado, care au operat pacientul în Bloc Operator OZONO;
  • firma Bredent România, care ne-a pus la dispoziție implanturile;
  • Dr. Cristian Pristavu, medic anestezist ATI;
  • laboratorul de tehnică dentară Ral Dental Laboratory, care a realizat lucrarea protetică;
  • medicul nostru protetician, Dr. Raluca Tureac;
  • participanți atât din Iași, cât și din alte orașe din țară.

Ziua 1 – împărtășirea protocolul lor de lucru și transmisia live a intervenției de implantare bimaxilară

Partea Teoretică

Cursul a început cu partea teoretică, în cadrul căreia am învățat cu toții cât de importantă este oferta osoasă a pacientului pentru planificarea poziționării implanturilor atât în funcție de zâmbetul pacientului, de înălțimea și de grosimea osului, cât și de elementele anatomice înconjuratoare, dar și că trebuie luată în considerare de la bun început vizualizarea viitoarei lucrări protetice, astfel încât poziționarea implanturilor să faciliteze și etapa protetică.

Pe lângă aceste informații esențiale pentru o intervenție reușită, lectorii au transmis tuturor celor prezenți o mulțime de noi informații, dornici să împărtășească și celorlalți din experiența lor.

Transmisia live a intervenției de implantare bimaxilară

După partea teoretică, din blocul operator OZONO s-a făcut transmisia live a intervenției de implantare bimaxilară a pacientului preluat de Dr. Raluca Tureac, în vârstă de 63 ani. Acesta se confrunta cu o serie de probleme stomatologice complexe, din cauza cărora masticația nu mai putea fi realizată corespunzător, iar viața sa psihosocială era afectată.
Intervenția s-a efectuat sub atenta supraveghere a medicului nostru anestezist, Dr. Cristian Pristavu, și a fost realizată de către Dr. Cazacu Corrado, Dr. Mitrașcă Petru și Dr. Lența Alexandru.

Pe tot parcursul intervenției participanții au vizualizat în detaliu manoperele (extracția dinților restanți de pe ambele arcade și inserarea a 6 implanturi la maxilar și 6 implanturi la mandibulă), cu explicații pentru fiecare pas și situație clinică întâlnită. Dupa încheierea intervenției, pacientului i s-au înregistrat și amprentele necesare protezării din ziua următoare.

 

Ziua a 2-a – despre cum să oferi pacientului dinți ficși în mai puțin de 24h de la implantare

Ziua 2 a debutat cu noi prezentări din cazuistica lectorilor, cu noi relatări despre incidente și complicații ce pot apărea în anumite situații, continuând cu detaliile practice ce țin de realizarea lucrării provizorii ce se aplică in cel mai scurt timp după intervenția de Fast&Fixed. Ulterior, am avut parte de un workshop pe mandibula fantomă, unde toți medicii au inserat câte 4 implanturi sub supravegherea atentă a lectorilor.

Finalul celei de-a doua zile s-a încheiat cu succes odată cu aplicarea lucrării provizorii în cavitatea orală a pacientului, oferindu-i acestuia dinți ficși în mai puțin de 24h de la implantare.

 

 

Un proiect umanitar încheiat cu succes

Rezultatul s-a putut citi cel mai bine în ochii pacientului, care radiau de fericire și emoție la vederea noului său zâmbet. Fără îndoială o experiență minunată, care, pe lângă faptul că este extrem de utilă pentru toți participanții, este și generatoare de fericire și împlinire personală, atunci când vezi că un zâmbet pe care îl putem dărui prin muncă în echipă este atât de important pentru pacienții noștri.

Mulțumim tuturor celor prezenți, tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui workshop, mulțumim lectorilor care cu răbdare și pasiune ne-au împărtășit din măiestria lor, mulțumim vouă, tuturor celor care ne oferiți șansa să vă învățăm cât de puternic poate fi un zâmbet și cum poate acesta să vă schimbe viața.

Vom continua cu siguranță cu proiecte la fel de frumoase la OZONO, pentru că împreună putem construi și dărui zâmbete pacienților care își pun toată încrederea în noi!

Contactează-ne

Puterea unui Nou Zâmbet | Workshop SKY Fast&Fixed