programare clinica ozono

Atunci când un dinte este afectat de leziuni carioase, ca medici specialiști, utilizăm obturațiile dentare, așa cunoscutele plombe dentare, pentru a reda dinților funcționalitatea și estetica. Totuși, întrucât acestea sunt realizate printr-un proces rapid și utilizând un singur tip de material, este recomandat să fie schimbate o dată la câțiva ani, ceea ce poate fi dificil pentru unii pacienți, mai ales pentru cei care locuiesc în alte orașe sau în străinătate și care se confruntă cu lipsa timpului.

Ce preasupune stomatologia biomimetică?

Filosofia stomatologiei biomimetice (biomimetica însemnând imitarea de modele, sisteme și elemente ale naturii), ne spune că nu există nimic mai bun decât un dinte natural, iar noi, în cadrul clinicii OZONO, ne ghidăm întreaga activitate după acest principiu. În acest sens, atunci când un dinte este deja afectat de carie sau pe fondul unui traumatism, utilizând stomatologia biomimetică, putem copia proprietățile naturale ale dintelui natural, cu scopul de a-l reconstrui. 

Pentru aceasta, nu vom folosi un singur material cu scopul de a înlocui tot țesutul pierdut, ci vom folosi materiale ce imită proprietățile naturale ale țesuturilor dentare, materiale care să înlocuiască porțiunea de dinte pierdut în urma tratamentului și care se mulează perfect pe porțiunea de dinte sănătos, redându-i astfel estetica naturală și funcționalitatea. 

Beneficiile stomatologiei biomimetice

Grație stomatologiei biomimetice, putem reda dinților afectați de leziunile carioase nu numai sănătatea, funcționalitatea și un aspect natural, ci și o durată de viață mult mai lungă, comparativ cu restaurările simple și rapide. Astfel, pacienții nu vor mai fi nevoiți să se prezinte la stomatolog o dată la câtiva ani, pentru a-și schimba obturațiile vechi. 

În cadrul clinicii OZONO, propunem în permanență pacienților noștri soluții personalizate de tratament prin intermediul cărora să le redăm o dantură cu aspect natural, nu doar una sănătoasă, funcțională și estetică. 

Dr. Mehrzad Moheb, medic stomatolog specializat pe estetică dentară