programare clinica ozono

Ce înseamnă sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6

Sistemul de implanturi dentare cu încărcare (protezare) imediată All-On-4 (sau All-On-6) oferă o soluție de tratament minim invazivă ce presupune restaurarea rapidă și completă a arcadei superioare sau inferioare, pentru o satisfacție imediată a pacientului. În funcție de caz, se pot insera 4 sau 6 implanturi dentare la maxilarul superior (întrucât maxilarul are o densitate osoasă scăzută) și 4 implanturi dentare la mandibulă (maxilarul inferior). Din considerente funcționale, în general sistemul cu 6 implanturi dentare este indicat atunci când este posibil, pentru că ne dorim să avem o mai bună stabilitate.

Acest sistem presupune o tehnică de fixare a unei lucrări protetice temporare în aceeaşi zi cu inserarea implanturilor dentare sau în maximum 48 de ore. Prin urmare, pacientul nu mai trebuie să poarte o proteză mobilă, ci poate avea o soluție estetică și funcțională imediată, care îi permite să zâmbească fără probleme la ieşirea din clinică și să-și reia de a doua zi activitatea.
 
Sistemele cu încărcare imediată se utilizează în cazul restaurărilor de pe întregul maxilar superior sau inferior, caz în care lucrarea provizorie este ataşată pe 6/4 implanturi drepte şi angulate la 35 grade. Intervenția poate fi realizată și simultan pe ambele arcade, pentru a se reabilita complet întreaga gură.

Când se aplică lucrarea definitivă?

Lucrarea dentară definitivă se aplică în medie la 6-12 luni după inserarea implanturilor dentare.

All-On-4/All-On-6 versus sistemul clasic de implant dentar

Sistemele All-On-4 și All-On-6 sunt sisteme derivate din sistemele clasice convenționale, fiecare sistem având rolul lui și fiind destinat anumitor nevoi. Sistemul clasic se poate folosi pentru un implant dentar, două sau mai multe aflate în zonele laterale, nevizibile, și presupune aplicarea lucrării protetice definitive după o perioadă de 4-6 luni, timp în care implantul este în os, acoperit de gingie, locul corespunzător de pe arcadă rămânând așadar gol. Acesta este un dezavantaj pentru pacienții care doresc restabilirea imediată a zâmbetului și masticației.

Sistemul All-On-4 și All-On-6 presupune de la bun început că nu mai există dinți naturali restanți pe arcadă sau dacă aceștia există, au deja probleme mari din cauza cărora nu mai pot fi salvați (resturi radiculare, dinți parodontotici cu mobilitate mare) și vor fi extrași în cadrul intervenției de aplicare a implanturilor.


Căror pacienți le este recomandat sistemul pe implant All-On-4/All-On-6?

Sistemele All-On-4 și All-On-6 sunt adresate în special pacienților care au pierdut toți/majoritatea dinților din diferite cauze. Cu sistemele All-On-6 la maxilar și All-On-4 la mandibulă putem obține dinți ficși în 24 de ore.

Cum va decurge recuperarea după intervenție?

Recuperarea după intervenție durează între 7 și 14 zile, în funcție de caracteristicile individuale ale persoanei, existând câteva recomandări de care pacientul este bine să țină cont pentru o recuperare rapidă. Mai multe innformații despre ce trebuie să faci după inserarea implanturilor dentare, indiferent de numărul lor sau de sistem, găsești accesând link-ul de mai jos.

>> Indicații după inserarea unui implant dentar, pentru o recuperare rapidă

Imediat după intervenție pot apărea: dureri minore, edem (în funcție de fiecare persoană în parte, poate dura 3-7 zile), sângerare ușoară în zona intervenției chirurgicale. Pacientul poate mânca după câteva ore de la intervenție, alimentația fiind de consistența unui „ou fiert tare”. Se evită dulciurile și lactatele, băuturile fierbinți și acidulate.

Care sunt avantajele sistemului All-On-4/All-On-6 comparativ cu metodele clasice?

Sistemul All-On-4/All-On-6 prezintă multe avantaje comparativ cu metodele clasice, cele mai importante sunt: 

  • Refacerea danturii în totalitate în 24-48 de ore cu un cost mai redus în comparație cu alte modalități convenționale de tratament cu implanturi;

  • Oferă pacienților o îmbunătățire imediată a funcției masticatorii, a esteticii și foneticii;

  • Ajută la evitarea procedurilor de adiție de os care pot fi complexe și costisitoare;

  • Lucrarea este fixă, mult mai confortabilă pentru pacient comparativ cu protezele mobile;

  • Stabilitate foarte ridicată cu doar 4 sau 6 implanturi.

De ce să optezi pentru această intervenție la clinica OZONO?

  • La OZONO lucrăm cu sistemele producătorului elvețian de implanturi dentare Straumann: Neo ARCH® 4/6 & PRO ARCH® 4/6, datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă pentru pacienți: garanție pe viață, calitate și precizie ridicate, o varietate de soluții de implantare, versatilitate, osteointegrare rapidă în organism, posibilitatea de aplicare la pacienții cu osteoporoză și diabet etc.
  • În clinica noastră pacienții beneficiază de condiții speciale: bloc operator propriu acreditat, aparatură de top, intervențiile fiind realizate de medici specialiști chirurgi cu competențe în implantologie și proteticieni, cu experiență vastă în rezolvarea cazurilor complexe.
  • Există posibilitatea de realizare a intervenției cu sedare conștientă asigurată de medic specialist ATI, pentru a-ți oferi un confort maxim în cadrul intervenției.
  • Beneficiezi de garanția lucrărilor protetice. Implanturile Straumann au garanție pe viață oferită de producător, ceea de dovedește calitatea înaltă a produselor. Implanturile Straumann sunt considerate de către medicii stomatologi din toată lumea ca fiind dintre cele mai sigure implanturi existente.

Dr. Cătălina Eremia, Medic stomatolog specializat pe protetică dentară

Vezi aici detalii privind prețurile. Pentru orice întrebări, te rugăm să completezi formularul de mai jos. 

*Prețurile sunt cu titlu orientativ. Planul de tratament presupune o consultație stomatologică în prealabil, în care se va agrea prețul final al manoperei în funcție de fiecare caz în parte. În plus, venim în sprijinul fiecărui pacient cu beneficii financiare personalizate. Te așteptăm cu drag la o consultație la OZONO!

Contactează-ne

Totul despre sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6 | Dr. Cătălina Eremia