programare clinica ozono

Atunci când dintele nu mai poate fi salvat, iar implantul dentar reprezintă soluția care poate să înlocuiască dintele pierdut, este extrem de important atât pentru medicul specialist, cât și pentru pacient ca aceștia să cunoască marca de implanturi dentare inserate. 

De ce este important pașaportul de implant dentar?

Plasarea implanturilor dentare este în prezent tratamentul prin excelență pentru pacienții edentați parțial sau total. Reușita intervenției de implant dentar depinde însă de mai mulți factori extrem de importanți, dintre care menționăm:  

  • tipul de implant dentar inserat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient (implant mai scurt, mai lung, dintr-un material sau altul, mai gros sau mai subțire etc.), implant recomandat de către medicul chirurg după o analiză detaliată a cazului și a stării de sănătate a pacientului.  

  • monitorizarea exhaustivă a evoluției tratamentului inclusiv atunci când intervenția a fost un succes

Pașaportul de implant dentar funcționează ca un pașaport normal, care îi oferă medicului specialist toate informațiile de care are nevoie pentru a monitoriza evoluția tratamentului. 

Întâlnim des situația în care pacienții nu cunosc detalii despre implantul inserat în alte clinici sau situații în care implanturile dentare inserate au încetat să mai fie fabricate și nu sunt compatibile cu piese de la alte mărci. 

De aceea, este esențial ca fiecare medic să ofere pacientului un pașaport care să reflecte marca implantului plasat, dimensiunile, data plasării etc. De ce? Deoarece orice modificare sau reajustare necesită cunoașterea mărcii implantului inserat, particularitățile acestuia și compatibilitatea acestuia cu atașamentele de la alte mărci, în situația în care este necesar să fie schimbat pe viitor. 

Implantul dentar necesită monitorizarea exhaustivă a evoluției tratamentului

Un implant dentar nu este pentru o viață, durabilitatea acestuia, odată inserat, depinde de mulți factori, iar lucrarea protetică atașată implantului va trebui, de asemenea, schimbată la un moment dat pe parcursul vieții. 

Atunci când vorbim de sănătate, mai presus de toate este important să înțelegem de ce un implant costă mai mult decât altul sau de ce la o clinică prețul este unul, iar la alt centru medical acesta diferă. De asemenea, conștientizarea importanței alegerii unui implant dentar potrivit pentru particularitățile noastre clinice, care să aparțină unui producător ce livrează implanturile împreună cu un pașaport, este esențială în reușita tratamentului. 

La OZONO, lucrăm cu cei mai apreciați producători de implanturi dentare ce livrează produsele cu pașaport

La OZONO, lucrăm cu cei mai apreciați producători de implanturi dentare de pe piață, ce livrează produsele cu pașaport, deoarece astfel avem garanția că pacientul poate găsi și peste ani oricare componentă necesară unei eventuale reabilitări.


În plus, la noi vei beneficia de consiliere în alegerea celui mai bun implant pentru tine. Îți vom acorda tot timpul necesar în timpul consultației, nu vei simți nicio presiune legată de timp. Ascultăm, ne consultăm, împreună găsim soluții.

Te așteptăm cu drag și cu oferte personalizate. Pentru orice întrebări, îți stăm la dispoziție completând formularul de mai jos. 

Echipa OZONO

Contactează-ne

Ce este un pașaport de implanturi dentare și de ce este extrem de important?