programare clinica ozono
Când vine vorba de reabilitarea completă a danturii prin implanturi dentare, două dintre sistemele de implanturi cu aplicarea imediată a lucrării protetice pentru care pot opta pacienții OZONO sunt sistemele Straumann Pro Arch® și Neodent Neo Arch®.
Ambele soluții sunt brevetate de Straumann Group, cel mai important dezvoltator de sisteme de implanturi din lume și reprezintă soluții inovatoare în domeniul implantologiei. Există însă diferențe semnificative de cost între ele, precum și particularități de integrare osoasă care pot influența decizia de tratament în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Proteze fixe sau mobile?

Protezele fixe, cum sunt cele pe implanturi dentare, coroanele și punțile pe dinți naturali, reprezintă soluții permanente integrate structurii dentare existente sau țesutului osos, oferind astfel pacienților o funcționalitate și estetică optimizate, apropiate de cea a dinților naturali. Aceste soluții sunt recomandate pentru pacienții care caută o restaurare durabilă, cu un grad ridicat de stabilitate și confort.

În contrast, protezele dentare mobile, inclusiv protezele parțiale și totale, se caracterizează prin flexibilitatea lor de a fi îndepărtate de către pacient. Acestea sunt adesea preferate în cazuri unde condițiile clinice sau financiare nu permit implementarea unei soluții fixe. Protezele mobile sunt concepute pentru a oferi o funcționalitate adecvată și pentru a îmbunătăți estetica, în timp ce mențin o flexibilitate care poate fi esențială pentru anumite categorii de pacienți.


Neodent Neo Arch® by Straumann
Sistemul Neodent Neo Arch® se concentrează pe eficiență și accesibilitate. Această metodă utilizează patru sau șase implanturi dentare pe care se sprijină o lucrare protetică fixă.

Beneficiile principale includ:
Rapiditate: Implanturile și lucrarea protetică se pot aplica într-un interval scurt de timp, oferind pacientului un zâmbet complet într-un timp record.
Cost-eficiență: Comparativ cu alte soluții, Neodent Neo Arch® oferă o opțiune mai economică deoarece nu necesită adiții (adăugare) de os, făcându-l accesibil unui spectru mai larg de pacienți.
Reducerea intervențiilor chirurgicale: Datorită numărului redus de implanturi necesare, pacienții se confruntă cu o recuperare mai rapidă și mai puține complicații.

Straumann® Pro Arch

Pe de altă parte, Straumann® Pro Arch este considerat a fi soluția premium, oferind o stabilitate și durabilitate superioară. Aspectele distinctive ale acestui sistem includ:
Fixare permanentă: Pro Arch oferă o soluție pe termen lung, cu performanțe estetice și funcționale de nivelul cel mai înalt.
Materiale de calitate superioară: Utilizarea de materiale avansate, cum sunt implanturile Straumann BLX, asigură o integrare perfectă în structura maxilarului, oferind pacientului confort și funcționalitate optimă. Implanturile Straumann BLX, considerate implanturile cu suprafața cea mai performantă din lume, sunt acoperite cu materialul brevetat numit Roxolid care permite o osteointegrare rapidă și perfectă chiar și în cazul pacienților afectați de diverse boli generale cum ar fi diabetul, osteoporoza și altele
Estetică excepțională: Designul și materialele utilizate în Pro Arch oferă un aspect natural, îmbunătățind atât funcția masticatorie cât și estetica zâmbetului.

Cum să alegi?
Alegerea  între sistemele Straumann Pro Arch® și. Neodent Neo Arch® depinde de mai mulți factori, inclusiv de starea osoasă a maxilarului, de preferințele estetice, de buget și de așteptările funcționale.

Alegerea între sistemul Straumann Pro Arch® și Neodent Neo Arch® trebuie să fie una bine informată, bazându-se pe o evaluare amănunțită a nevoilor specifice ale fiecărui pacient. Este esențial ca, înainte de a lua o decizie, să se analizeze atât starea osoasă a maxilarului, care poate influența succesul tratamentului, cât și bugetul și așteptările personale legate de rezultatul final. O consultare atentă cu echipa medicală formată din medicul specialist protetician și chirurgul implantolog care vor face o evaluare completă sunt esențiale pentru a lua cea mai bună decizie pentru sănătatea ta orală.

Cere mai multe detalii la 0374-711-711, pe adresa office@ozono.ro sau completează formularul de mai jos.

Contactează-ne

Opțiuni de protezare dentară fixă imediată - Sistemele Straumann Pro Arch® vs. Neodent Neo Arch®