De ce implantare imediată?

Timpul devine din ce în ce mai prețios pentru noi și pentru cei din jur. De aceea, mulți pacienți aleg soluții rapide de rezolvare a problemelor dentare. Fie că se află departe sau au un serviciu care nu le permite luni sau săptămâni pentru tratament, există din fericire soluții pentru fiecare caz.

Vezi prețuri protezare imediată

Cui se adresează?

Atunci când un dinte din zona frontală lipsește sau trebuie extras din motive de carie sau mobilitate, acesta poate fi înlocuit cu un implant dentar, chiar aplicat postextracțional în al doilea caz. Pe acest implant poate fi aplicat chiar a doua zi o coroană provizorie.

În acest fel, fizionomia este restabilită, iar pacientul își poate relua imediat activitățile cotidiene. Ulterior, după perioada de integrare a implantului în os, va fi realizată tranziția la o coroană definitivă, superioară din punct de vedere estetic și imposibil de deosebit față de dinții vecini.

În același fel se poate proceda în cazul lipsei mai multor dinți, protezarea imediată rezolvând în totalitate problemele de fizionomie și parțial pe cele de masticație.

Atunci  când vorbim despre lipsa tuturor dinților sau dacă toți dinții rămași sunt compromiși, există varianta de extracții și implantare imediată, urmată de protezare provizorie, chiar și în 24 de ore. Este vorba despre așa-numitele lucrări Fast & Fixed, care pot fi All-On-6 (lucrare provizorie fixă la maxilarul superior, aplicată pe 6 implanturi) sau All-On-4 (lucrare provizorie fixă la maxilarul inferior, aplicată pe 4 implanturi). Acest lucrări sunt cea mai bună soluție pentru înlocuirea protezelor dentare clasice.

Avantajele lucrărilor imediate pe implanturi

  • Dinți puternici și rezistenți, în loc de proteze care „se plimbă” în gură

  • Vei putea mânca ceea ce dorești

  • Vei simți gustul alimentelor: lucrarea definitivă nu va acoperi cerul gurii, ca în cazul protezelor tradiționale

  • Poți avea dinți într-o zi

  • Vei reduce sau elimina resorbția oaselor maxilar

  • Vei arată mult mai tânăr/ă

Etapele protezării imediate

Fie că este vorba despre lipsa unui dinte, a mai multor dinți sau a tuturor dinților, protezarea imediată are aceleași etape:

  1. Inserarea implantului/implanturilor dentare

În cazul lucrărilor Fast & Fixed, cele 4/6 implanturi sunt plasate în maxilar strategic pentru suportul optim al lucrării (două implanturi în partea din față a gurii, iar celelalte în partea din spate a gurii)

  1. Aplicarea lucrării provizorii.

Cele două etape pot avea loc în cursul aceleiași zile sau pot fi realizate de-a lungul a două vizite, la 24 de ore diferență.

După parcurgerea perioadei de integrare a implantului în os, urmează realizarea lucrării definitive, caracterizată prin estetică impecabilă. În general, folosim porțelan pe suport din zirconiu, rezistență mecanică crescută și biocompatibilitate maximă.

Contraindicațiile protezării imediate

În afara contraindicațiilor absolute dictate de afecțiunile generale grave, există situații în care grosimea insuficientă a osului nu permite protezarea imediată. Pentru aceste situații, există soluții de tratament cu ajutorul implanturilor, care presupun adiția de os și restabilirea fizionomiei cu ajutorul unor lucrări mobile, până la integrarea implantului în os

Cine va realiza procedura?

Planul de tratament va fi realizat de o echipă multidisciplinară, care se va asigura de rezultate durabile, materialele utilizate fiind de calitate superioară:

  • medicul specialist protetician - proiectarea & realizarea lucrării provizorii și definitve

  • medicul chirurg implantolog - extracțiile și inserarea implantului

Siguranța și igiena OZONO

In clinica Ozono, implanturile dentare se aplică în sala de operație proprie, în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Aceasta înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după operație.

Toate intervențiile pentru dantură fixă completă în 24 de ore se fac cu sedare conștientă, asigurată de medicul specialist în Anestezie și Terapie Intensivă dr. Cristian Pristavu.