Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă soluția stomatologiei moderne, aleasă de către tot mai mulți pacienți, prin care se realizează înlocuirea unuia sau mai multor dinți. Acest dispozitiv biomecanic reprezintă, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin intervenții chirurgicale specifice.

Vezi prețuri implanturi dentare

Avantajele implantului dentar

 • restaurarea rapidă și fixă a danturii

 • durată de viață mai mare

 • durerea este eliminată complet

Ce presupune inserarea unui implant dentar? 

 1. vei fi informat corespunzător de către medicul tău specialist;

 2. grosimea și înălțimea osului în care va fi introdus implantul vor fi evaluate;

 3. vei realiza o computer tomografie dentară chiar  în clinica noastră.

Tratamentul dentar pe implanturi recomandat de către medicii specialiști de la OZONO este reprezentat de coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu. Acest tip de tratament premium combină beneficiile excepționale ale lucrărilor fixe cu unicitatea zirconiului, cel mai biologic material utilizat în medicina dentară, având posibilitatea de a reface în mod ideal frumusețea dinților naturali. - Dr. Codrin Untu, OZONO.

Etapele tratamentului 

 1. Inserarea implantului, care durează aproximativ 1h 30min (o oră și jumătate, după caz)

 2. Acest implant este, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin intervenții chirurgicale specifice. Fără durere, fără tumefiere.

 3. La 4-6 luni de la inserarea implantului: descoperirea implantului dentar și aplicarea unei cape de vindecare (bont metalic, ce va conforma gingia în jurul viitoarei coroane dentare artificiale)

 4. Etapa protetică

Precizări 

Dacă osul maxilar a fost mărit în volum prin adăugarea unor materiale înlocuitoare, descoperirea implantului dentar și aplicarea capei de vindecare despre care am vorbit mai sus se va realiza la 9 luni după inserarea implantului.

Te grăbești foarte tare? 

Pentru pacienții care întâmpină problema lipsei de timp și își doresc refacerea danturii într-un interval scurt, echipa noastră propune varianta NOBEL ALL-ON-4/6 sau BREDENT SKY Fast & Fixed - dantură perfectă în aceeași zi

Acest sistem de implant multiplu oferă garanția unui aspect natural al dinților, lipsa durerii pe toată durata procedurii și confortul post-intervenție.

Cine va realiza procedura? 

Planul de tratament va fi realizat de o echipă multidisciplinară, care se vor asigura de rezultate durabile, de calitate superioară:

 • Medicul specialist protetician - proiectarea & realizarea lucrării

 • Medicul chirurg implantolog - inserarea implantului, descoperirea implanturilor

 • Medicul specialist parodontolog & medicul specialist endodont - rezolvarea eventualelor infecții dentare sau gingivale

La OZONO ești în deplină siguranță!

In clinica Ozono, implanturile dentare se aplică în sala de operație proprie, în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Aceasta înseamnă risc minim de infecții și complicații în timpul și după operație.

Dacă sunt necesare adiții de os, grefe gingivale sau numărul de implanturi aplicate simultan este mai mare de 3, intervenția se face cu sedare conștientă, asigurată de medicul specialist în Anestezie și Terapie Intensivă dr. Cristian Pristavu.

Pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, se asigură consult cardiologic preoperator și asistență cardiologică continuă pe perioada tratamentului, asigurate dr. Alexandru Untu, medic specialist cardiolog cu peste 40 de ani experiență, membru de onoare al Societății Române și al Societății Europene de Cardiologie.

Cât costă?

Costurile per implant variază în funcție de tipul de implant, respectiv de producătorul acestuia. La Ozono folosim implanturi dentare de top la nivel mondial, având certificat de calitate și garanție și pașaport recunoscute în toate țările.

Brandurile de implanturi utilizate la OZONO sunt: Nobel Biocare (Elveția), Bredent (Germania), Megagen (Korea).

Prețul unui implant de înaltă calitate, începe de la  2531 lei, la care se adaugă costurile descoperirii implantului, bontului protetic și coroanei dentare. Astfel, costul total pentru o coroană fizionomică din porțelan  aplicată pe un implant premium începe de la 4369 lei, cu toate intervențiile incluse, un preț final mai avantajos, față de costul tratamentul protetic clasic care presupune prepararea a cel puțin doi dinți învecinați celui lipsă, tratamentul de canal al acestor (scoaterea nervului) și cel puțin trei coroane dentare din porțelan, adică un total începând de la 5258 lei, reprezentând costul total al tratamentului stomatologic clasic cu punte dentară. 

Plata în rate

La OZONO poți plăti în 12 rate lunare fără dobândă sau poți opta pentru Creditul Pacient, cu o dobândă minimă și o perioadă de rambursare la alegere, de până la 20 de ani.