Despre tratament, obiective și indicații

Cunoscută sub denumirea terapie vampir, tratamentul PRP reprezintă o procedură modernă, folosită într-o multitudine de ramuri ale medicinei, datorită beneficiilor pe care produsele proprii din sânge le au asupra proceselor de refacere cutanată și sinteză de colagen.

În cadrul acestui tip de tratament, plasma obținută prin prepararea sângelui pacientului asigură un aport suplimentar factorilor de creștere trombocitari proprii organismului, în procesul de regenerare cutanată. Avantajul major al terapiei PRP (autohemoterapia) constă în riscul minim de reacții alergice pe care aceasta îl are.

Echipa noastră recomandă tratamentul PRP (Platelet Rich Plasma) în mod deosebit persoanelor cu o piele matură, îmbătrânită cronologic, celor care au riduri fine, cicatrici post-acneice sau vergeturi, respectiv persoanelor care se confruntă cu alopecie androgeno-genetică/alopecie seboreică (căderea părului).

Avantajele tratamentului PRP

  • Stimulează producerea de colagen

  • Îmbunătățește aspectul și textura pielii

  • Reduce profunzimea cicatricilor și vergeturilor

  • Stimulează regenerarea firelor de păr

Precauții și contraindicații

Echipa noastră nu recomandă tratamentul PRP, în cazul în care:

  • Prezinți infecții cronice sistemice (hepatite virale sau HIV)

  • Urmezi un tratament antiagregant și anticoagulant sistemic

  • Ai alergii cunoscute la substanțele utilizate

  • Te afli în perioada de sarcină și alăptare

  • Prezinți afecțiuni autoimune în tratament imunosupresor

  • Prezinți infecții sau alte afecțiuni acute în zona de tratament

Pre-intervenție

Prima etapă constă, bineînțeles, în consultația dermatologică alături de echipa noastră, pentru stabilirea numărului de ședințe, respectiv frecvența acestora.

Cu 5 zile înaintea tratamentului, echipa noastră nu recomandă administrarea medicamentelor sau suplimentelor alimentare fără avizul medicului. În schimb, un aspect important este hidratarea în ziua tratamentului și repausul alimentar cu 3 ore înaintea procedurii.

În ce constă procedura?

Pe scurt, terapia PRP este una dintre cele mai moderne proceduri cosmetice de revitalizare a pielii, ce presupune recoltarea propriului sânge și reinjectarea acestuia, după ce este procesat.

Procedura va începe cu dezinfectarea tegumentului la nivelul plicii cotului, urmând aplicarea garoului și recoltarea sângelui venos în kitul special, destinat prelucrării de tip PRP. Ulterior, se va aplica bandajul pe zona din care a fost recoltat sângele.

Se va aplica ocluziv pe zona de tratament cremă anestezică și se va lăsa până la reducerea sensibilității cutanate. După ce a fost îndepărtată crema anestezică, se dezinfectează zona de tratament și se pregătește produsul biologic, obținut prin centrifugare în seringi de un mililitru.

Următoarea etapă constă în injectarea propriu-zisă a produsului, conform protocolului de tratament, prin injectare punct cu punct sau prin Dermapen. În final, zona va fi dezinfectată și se va aplica o cremă post-procedură.

Post-intervenție. Recomandări

Indiferent de varianta de administrare (cu ac sau Dermapen), recuperarea post-procedură este aceeași. Recomandăm repausul de 2-3 ore post-procedură, până la remiterea eritemului (roșeții pielii).

Din motive de siguranță, aplicarea produselor cosmetice camuflaj, după tratament și în ziua imediat următoare este interzisă. Se va aplica, însă un produs cu factor de protecție solară pe zona tratată, înainte de expunerea la razele soarelui.

Care este rezultatul?

Prin introducerea periodică a factorilor de creștere trombocitari din cadrul terapiei PRP, va avea loc o regenerare fiziologică accelerată a dermului, pielea îmbunătățindu-și treptat aspectul. De asemenea, producerea de colagen va fi stimulată, efectele îmbătrânirii cutanate vor fi contracarate, iar problema căderii părului, în cazul alopeciei androgeno-genetice, va fi remediată.

Riscuri. Complicații

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO crede că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Pe lângă beneficiile enumerate, terapia PRP prezintă un risc de sângerare; în acest caz, sunt interzise medicamentele anticoagulante sau antiagregante.  Deși este o procedură minim-invazivă, aceasta aduce cu sine și un risc infecțios, foarte rar întâlnit în rândul pacienților noștri.

Cât durează?

Durata tratamentului este de aproximativ 60 de minute, din care minim 30 minute se menține crema anestezică.

Cât costă?

Costul tratamentului este de 990 de lei pentru o fiolă injectată.