Despre procedură, obiective și indicații

Peelingul chimic este o tehnică folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii, al feței, al gâtului sau al mâinilor. În cadrul procedurii, este folosită o soluție care produce exfolierea pielii. Astfel, tratamentul cu peeling conduce la netezirea și uniformizarea culorilor pielii.

Această procedură estetică își demonstrează eficiența prin îndepărtarea efectivă a celulelor moarte și prin regenerarea celulară, realizându-se prin mai multe grade de profunzime, cu substanțe diferite, în funcție de tipul și particularitățile tenului.

 • Peeling superficial: Acizii alfa-hidroxi (acid lactic, acid citric, acid glicolic) penetrează stratul superficial al pielii și ajută la exfolierea sa. Acești acizi sunt folosiți pentru a corecta mici variații de culoare, dar și pentru a reda un aspect reîmprospătat al pielii.

 • Peeling mediu: Acidul glicolic sau cel tricloracetic ajung până în straturile mijlocii ale pielii și îndepărtează celulele îmbătrânite. Prin efectul lor, se pot corecta petele de vârstă, ridurile ușoare sau pistruii și uniformizează modificările de culoare. Totodată, acizii folosiți netezesc pielea aspră și, în unele cazuri, elimină leziunile precanceroase, precum keratoza actinică.

 • Peeling profund: Acidul tricloracetic și fenolii sunt folosiți pentru a ajunge la straturile profunde ale pielii și determină o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii. Din acest motiv, poate fi realizat doar o singură dată, la nivelul feței.

Tratamentul cu peeling chimic poate fi folosit în cazul ridurilor de expresie, keratozei actinice, cicatricilor de acnee sau modificărilor pigmentare.

Echipa noastră nu recomandă tratamentul cu peeling chimic în următoarele situații:

 • te afli în perioada de sarcină sau alăptare

 • ai urmat un tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni

 • prezinți rozacee, dermatită, psoriazis, vitiligo, facelift recent, infecții sau răni active

  Vezi cost peeling chimic FILORGA

Pre-intervenție

Înainte de a efectua o astfel de procedură, trebuie realizate o serie de pregătiri. Este necesară administrarea medicamentelor antivirale (precum Aciclovir), utilizarea cremei cu vitamina A timp de două săptămâni și utilizarea cremei cu acid glicolic pentru 6-8 săptămâni post-procedură. Acestea vor contribui la vindecarea după peeling.

Epilarea și folosirea produselor exfoliante nu sunt permise

În ce constă peelingul chimic?

Peelingul se realizează fie în sala de tratamente, fie în sala noastră de intervenții, în funcție de tipul de procedură. După o curățare riguroasă a pielii, se poate aplica o cremă anestezică, o serie de injecții de amorțire (ca la dentist) și chiar o sedare, în cazul injecțiilor profunde.

Se aplică soluția aleasă și se lasă să își facă efectul. În mod normal, există o senzație de furnicături sau înțepături. După ce timpul necesar acționării a trecut, soluția este spălată și se aplică o cremă de calmare. Medicamente împotriva durerii sunt mereu la îndemână, în caz de nevoie.

Post-intervenție

 1. Peeling superficial: vindecarea poate dura aproximativ 7 zile, timp în care pielea se poate descuama (coji) și se poate înroși. Aplicarea cremei de protecție este suficientă pentru a controla aceste manifestări, având posibilitatea să folosești machiajul începând cu a doua zi.

 2. Peeling mediu: vindecarea se realizează între 7 și 14 zile. Reacțiile naturale ale pielii sunt mai intense decât la peelingul superficial, ea devenind roșie și umflată, mai ales în primele două zile, atunci când este posibil ca pleoapele să nu poată fi deschise și să apară vezicule cu lichid. Se vor forma cruste care se vor descuama (coji) în aproximativ 7 zile. Este nevoie de hidratare permanentă, protejare cu creme și obligatoriu administrarea de medicamente antivirale. Expunerea la soare trebuie evitată până la vindecarea completă, dar un machiaj „de camuflaj” poate fi folosit după o săptămână de la procedură. Este necesară măcar o consultație ulterioară, pentru a asigura o vindecare optimă.

 3. Peeling profund: vindecarea poate dura trei săptămâni până la vindecare. Acesta presupune două săptămâni de pansamente și încă două săptămâni de aplicare în strat gros a unor creme. Un machiaj „de camuflare” este permis după a doua săptămână, iar evitarea expunerii la soare se prelungește pentru 6 luni. Mai multe consultații de control vor trebui planificate.

Care sunt riscurile sau complicațiile procedurii?

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma o decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

În general, peelingul este o procedură sigură, dar pot apărea modificări temporare/definitive de colorare și cicatrici sau se poate reactiva virusul herpetic.