Despre procedură, obiective și indicații

Mezoterapia reprezintă o procedură minim-invazivă, prin care sunt administrate substanțe anti-aging (minerale, aminoacizi, vitamine, acid hialuronic) în zonele de tratament, fiind recomandată în cadrul terapiilor de rejuvenare & remodelare facială și corporală. Reprezintă, de asemenea, o alternativă sigură și eficientă a procedurilor chirurgicale, fiind din ce în ce mai solicitată de către pacienții noștri.

Mezoterapia poate fi efectuată prin două tehnici: fie prin injectare directă, punct cu punct, la profunzimea adaptată zonei de tratament, cu distanța de aproximativ un centimetru între punctele de injectare, fie prin injectare cu Dermapen, un dispozitiv medical cu ace, care produce orificii în epiderm. Prin aceste orificii, substanțele benefice sunt „dirijate” în straturile profunde ale pielii. Profunzimea și viteza de aplicare sunt reglabile, în funcție de zona de tratat, dar și în funcție de efectele dorite.

Produsele utilizate în cadrul tratamentelor sunt combinații de compuși activi, necesari pentru o bună funcționare și refacere a celulelor pielii - acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, sau altele. Prin stimularea formării naturale a colagenului și a elastinei, se obțin rezultate de lungă durată în tipul acesta terapii pentru întreținerea anti-aging.

La nivel corporal,  mezoterapia utilizează amestecuri de substanțe pentru slăbire localizată, pentru diminuarea celulitei sau pentru atenuarea vergeturilor. Mai mult, mezoterapia scalpului promovează regenerarea capilară și controlul seboreei.

Echipa noastră recomandă mezoterapia  în mod deosebit persoanelor care au o piele matură și deshidratată în zona feței, a decolteului și a mâinilor, persoanelor care prezintă hiperpigmentări și discromii cutanate, fotoîmbătrânire cutanată, pori dilatați, riduri fine, cicatrici post-acneice, lipoliză localizată sau vergeturi.

Obiective

În principal, acest tratament urmărește stimularea producerii de colagen și îmbunătățirea texturii pielii, diminuarea petelor și discromiilor cutanate, reducerea dimensiunii porilor, a cicatricilor și a vergeturilor, diminuarea depozitelor adipoase localizate, dar și stimularea regenerării firelor de păr.

Precauții și contraindicații

Echipa noastră nu îți recomandă acest tip de tratament, în cazul în care:

  • Prezinți infecții cronice sistemice (hepatite virale sau HIV)

  • Urmezi un tratament antiagregant și anticoagulant sistemic

  • Ai alergii cunoscute la substanțele utilizate

  • Te afli în perioada de sarcină și alăptare

  • Prezinți afecțiuni autoimune în tratament imunosupresor

  • Prezinți infecții sau alte afecțiuni acute în zona de tratament

Pre-intervenție

Prima etapă constă, bineînțeles, în consultația dermatologică alături de echipa noastră, pentru stabilirea numărului de ședințe, respectiv frecvența acestora.

Cu 5 zile înaintea tratamentului, echipa noastră nu recomandă administrarea medicamentelor sau suplimentelor alimentare fără avizul medicului. În schimb, un aspect important este hidratarea în ziua tratamentului și repausul alimentar cu 3 ore înaintea procedurii.

În ce constă procedura?

În cadrul acestui tratament, se va aplica ocluziv pe zona propusă o cremă anestezică, ce va fi lăsată până la reducerea sensibilității cutanate. După ce a fost îndepărtată crema anestezică, se dezinfectează zona de tratament și se injectează cocktail-ul de substanțe, conform protocolului de tratament. În final, zona va fi dezinfectată și se va aplica o cremă post-procedură.

Post-intervenție. Recomandări

Indiferent de varianta de administrare (cu ac sau Dermapen), recuperarea post-procedură este aceeași. Recomandăm repausul de 2-3 ore post-procedură, până la remiterea eritemului (roșeții pielii).

Din motive de siguranță, aplicarea produselor cosmetice camuflaj, după tratament și în ziua imediat următoare este interzisă. Se va aplica însă un produs cu factor de protecție solară pe zona tratată, înainte de expunerea la razele soarelui.

Care este rezultatul?

Studiile demonstrează  că pielea poate fi stimulată să își îmbunătățească  aspectul prin procedurile de mezoterapie, prin care sunt introduse în cele mai profunde straturi substanțe active (vitamine, minerale, acid hialuronic, aminoacizi),  capabile să inducă o biorevitalizare a dermului, să contracareze efectele îmbătrânirii cutanate, să stimuleze producerea de colagen, să diminueze depozitele de grăsime, să reducă celulita sau cearcănele.

Riscuri. Complicații

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO crede că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Pe lângă beneficiile enumerate, mezoterapia prezintă un risc de sângerare; în acest caz, sunt interzise medicamentele anticoagulante sau antiagregante.  Deși este o procedură minim-invazivă, aceasta aduce cu sine și un risc infecțios, foarte rar întâlnit în rândul pacienților noștri. De asemenea, pacienții care prezintă alergii cunoscute la substanțele folosite în cadrul tratamentului se expun unor riscuri alergice.

Care este durata intervenției?

 Durata tratamentului este de aproximativ 60 minute, din care minim 30 de minute se menține crema anestezică.