Despre procedură, obiective și indicații

Prin definiție, hiperhidroza este termenul medical care descrie transpirația excesivă și impredictibilă, ce poate fi cauzată de factori genetici, de obicei localizată pe palme, tălpi, față și axile, sau poate fi asociată unor boli sau tratamente, precum infecțiile, bolile endocrine, metabolice, psihiatrice sau de altă natură.

Acest răspuns exagerat al glandelor sudoripare poate avea ca efect scăderea stimei de sine, apariția unor stări de anxietate sau chiar poate produce tendințe de izolare socio-profesională.

Diagnosticul este clinic, stabilit în urma consultației și se bazează pe impactul acestuia asupra calității vieții pacientului, luând în considerare vârsta de debut și prezența altor cazuri în familie. Cu ajutorul unui test simplu, se va stabili clinic gradul de hiperhidroză și zona care este afectată, astfel încât să putem identifica zona care trebuie tratată.

Tratamentul hiperhidrozei

Deși nu reprezintă o metodă de tratament dureroasă, înaintea procedurii vom folosi cremă anestezică locală, asociată cu aplicarea unor comprese cu gheață. La nivelul zonei afectate, se injectează toxina botulinică, la distanțe de aproximativ 2 centimetri, folosind un ac foarte fin. Cantitatea și doza folosite vor fi stabilite de către echipa noastră medicală, pentru ca substanța să fie distribuită în mod uniform.

Efectul se instalează între 3 și 5 zile și durează până la 6 luni, interval dat de cantitatea de transpirație. Doza per injectare poate varia în funcție de caz, fiind uneori necesare corecții după prima injectare. De regulă, primul control va fi efectuat după 2 săptămâni post-procedură.

Efecte adverse

În general, efectele adverse asociază fenomene locale (disconfort la locul injectării sau echimoze) ori o diminuare temporară a sensibilității, mai ales la nivelul mâinilor. Te încurajăm să afli mai multe detalii despre procedură de la echipa noastră medicală, respectiv din formularele noastre extensive de informare.