Despre procedură, obiective și indicații

Chiuretarea reprezintă procedura dermatologică minoră, minim-invazivă,  prin care se îndepărtează leziuni de dimensiuni mici, cutanate sau diverse țesuturi. Chiuretarea leziunilor se realizează prin utilizarea unor chiurete de dimensiuni diferite, adaptate leziunilor ce urmează a fi tratate.

Principalul obiectiv al chiuretării constă în îndepărtarea leziunilor vizate, dar și în efectuarea biopsiei din leziunile cutanate de dimensiuni mari. Această procedură este destinată diverselor afecțiuni cutanate, precum papiloamele, verucile, keratozele seboreice, fibroamele sau condiloamele genitale.

Pre-intervenție

În prealabil, va fi determinat riscul de sângerare al pacientului și se va realiza istoricul pentru alergii la medicamente, pentru a preveni celelalte riscuri. Pentru confortul sporit al pacienților noștri, anestezia va fi locală, fie prin injectabile, fie prin cremă anestezică.

Intervenție

Etapa de îndepărtare propriu-zisă a leziunilor vizate se va realiza cu ajutorul chiuretei, urmată de dezinfecția leziunii reziduale și protecția zonei respective cu un plasture.

Rezultat

Rezultatul chiuretării acestor leziuni este favorabil, în funcție de patologia tratată, însă există o posibilitate de recurență în cazul infecțiilor determinate de virusul HPV.

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma o decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

În general, în cazul chiuretării, pot apărea senzații de disconfort și durere locală, infecții, riscuri de sângerare sau de conversie spre excizie.