Ce presupune Dioterapia?

Dietoterapia face parte dintr-un program complet de tratament al unor afecțiuni, venind în completarea tratamentului farmacologic, al activităților fizice sau al factorilor de comportament individual. Programul dietetic este, în mod normal, recomandat de către medicul specialist și elaborat și planificat de către dietetician. Dietoterapia implică unele modificări ale alimentației sănătoase generale, ajustări ce vizează principalii nutrienți, modul de preparare al alimentelor, excluderi în cazul alergiilor alimentare.

Vezi preț consultație nutrițională terapeutică

O intervenție nutrițională terapeutică se poate schimba în timp, în funcție de răspunsul pacientului la aceasta și de îmbunătățirea stării de sănătate. În funcție de starea de sănătate a unei persoane, planul dietetic poate fi temporar sau poate devine permanent, pentru a îmbunătăți starea de sănătate, pentru a diminua riscul de progresie a unor afecțiuni sau pentru a reduce riscul complicațiilor.

Boli de nutriție și metabolism (diabet zaharat, dislipidemii)

Dietoterapia în Diabetul Zaharat

Recomandările nutriționale în cazul pacienților cu diabet reprezintă o componentă importantă a planului de tratament, venind în completarea tratamentului farmacologic, al activității fizice și al factorilor comportamentali.

Pentru a fi cu adevărat eficient, un program nutrițional trebuie sa țină cont de preferințele alimentare ale pacientului, de factorii culturali și de stilul de viață. adică un plan dietetic perzonalizat.

Cum te poate ajuta consultația nutrițională:

  • Să înțelegi ce implică alimentația echilibrată și sănătoasă în diabetul zaharat;
  • Cum să-ți planifici mesele și glucidele (carbohidrații) în funcție de medicație, de greutate și de stilul de viață;
  • Obținerea unor valori țintă ale parametrilor de laborator (glicemie, tensiune arterială, colesterol);
  • Gestionarea planului alimentar în cazul altor complicații/afecțiuni conexe;
  • Oferă suport în auto-gestionarea, menținerea sănătății și creșterea calității vieții.
Te așteptăm cu drag la o consultație la OZONO!