Indicații. Obiective

Rinoplastia lichidă constă în utilizarea de substanțe injectabile (fillere), cu scopul de a corecta deficiențe estetice minore la nivelul nasului, fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală. Exemple de probleme corectabile prin această tehnică sunt devierile ușoare ale axului, ridicarea vârfului, uniformizarea neregularităților de contur, augmentarea unui nas mic sau rafinarea tranziției între zonele nasului.

Procedura nu poate oferi modificări semnificative ale formei nasului și nici nu îl poate micșora. Este contraindicată în cazul persoanelor alergice la produsele utilizate și în cazul existenței unei infecții la nivelul feței și a nasului, inclusiv răceala.

Pre-intervenție

În cadrul consultației inițiale, vei afla toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua decizia, iar medicul tău va răspunde tuturor întrebărilor sau curiozităților ce țin de rinoplastia lichidă, respectiv de alternative.

Cu 7 zile înainte de injectare, recomandăm evitarea medicamentelor de tipul aspirinei, nurofenului și altor antiinflamatori nesteroidieni, anticoagulantelor, vitaminei E, extractelor de Ginkgo Biloba sau remediilor și suplimentelor naturiste. Cu o zi înainte de intervenție,  recomandăm evitarea băuturilor alcoolice și expunerea la soare.

Procedura se desfășoară în cadrul celei de-a doua întrevederi. Înainte de procedură, va fi necesară îndepărtarea machiajului și confirmarea planului de acțiune; toate produsele necesare demachierii le puteți găsi în centrul nostru medical.

În ce constă intervenția?

După aplicarea cremei anestezice (30 minute) sau injectarea anestezicului local (10 minute), se realizează antiseptizarea pielii. Urmează o serie de injecții cu filler, fiecare injecție depunând o cantitate mică de produs în locurile prestabilite. Procedura în sine durează între 10 și 20 minute.

Post-intervenție

La scurt timp după injectare, corpul reacționează prin înroșirea și umflarea ușoară (spre moderat) a zonelor asupra cărora s-a intervenit. Pentru a permite poziționarea corectă a produselor și pentru a facilita recuperarea, vă sfătuim să evitați aplecarea capului și să evitați mișcările ample ale feței (râs intens, exerciții de mimică) timp de 6 ore. Din aceleași motive, în primele 48 ore post-injectare, este de preferat evitarea efortului fizic, a variațiilor semnificative de temperatură (saună) și a masajului local.

Rezultatele rinoplastiei lichide

Rezultatele pot fi observate imediat după procedură, dar din cauza reacțiilor normale ale organismului, o formă finală poate fi observată la aproximativ 7 zile post-injectare. Deoarece produsele injectabile pe care le utilizăm sunt temporare din motive de siguranță, efectul acestora dispare gradual, în 6-18 luni. Durata efectului durează în funcție de substanța și cantitatea utilizată, în funcție de tehnică, dar și de abilitatea corpului de a îndepărta produsul.

Care  sunt riscurile și complicațiile procedurii?

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO crede că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Complicațiile uzuale ale oricărui tip de injecție sunt durerea, sângerarea, vânătăile, iritația locală, inflamația și infecția.

Complicațiile specifice în cazul rinoplastiei lichide sunt:

  1. Asimetriile, care pot fi corectate prin reinjectare cu doze ajustate, la minim o săptămână de la prima procedură (atunci când edemul post-injectare a scăzut) sau cu o substanță ce topește filler-ul;

  2. Granuloamele – mici noduli indurați, ușor sensibili, perceptibili la atingere, uneori vizibili și inestetici. Granuloamele corespund unei reacții inflamatorii localizate și pot apărea la câteva zile sau săptămâni post-injectare.

Totodată, granuloamele sunt foarte rare la fillere resorbabile de generație nouă și, de obicei, se resorb spontan în câteva săptămâni sau pot fi topite cu o substanță - antidot;

  1. Modificări de culoare ale pielii în zona injectată, care se estompează, de obicei, cu timpul;

  2. Ocluziile arteriale, care sunt extrem de rare. Acestea pot duce la necroze cutanate sau la complicații extreme, precum orbire. Se depistează imediat, prin apariția unei dureri intense, fiind combătute prin administrarea unui antidot, valabil în permanență la OZONO.

 Costul începe de la 990 lei.