Despre procedură, obiective și indicații

Pentru persoanele care doresc un aspect mai plin al buzelor sau corectarea unor asimetrii la acest nivel, liftingul de buze este soluția permanentă, spre deosebire de injectarea cu acid hialuronic, ce durează doar 6-12 luni. Liftingul de buze este o intervenție chirurgicală efectuată cel mai des cu anestezie locală, prin care se îndepărtează o porțiune de piele de sub nas (lifting de buză superioară) sau de la bărbie (lifting de buză inferioară). Rezultatul este un aspect mai plin și mai tânăr al buzei operate, prin eversia porțiunii roșii a buzei. Prin această intervenție, pot fi corectate asimetrii, se poate modifica forma buzelor sau se poate scurta o distanță dintre nas și buza superioară.

Echipa noastră medicală recomandă lip lift-ul persoanelor care:

  • Solicită frecvent tratamente cu acid hialuronic în buze, însă nu sunt mulțumite de durata limitată de acțiune a acestei metode și doresc un rezultat permanent

  • Au o distanță prea mare între buza de sus și nas, efect obișnuit al îmbătrânirii

  • Au buza de sus foarte subțire

  • Prezintă asimetrii evidente ale buzelor 

  • Sunt nemulțumite din cauza colțurilor gurii întoarse în jos

În cadrul consultației, medicul tău se va asigura că ai toate informațiile necesare, de la opțiuni de tratament, până la avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri în parte. Procedura are loc în blocul operator OZONO, în deplină sterilitate, siguranță și confort, ce are o durată de aproximativ 30 de minute. În general, intervenția se realizează cu anestezie locală. Pentru realizarea acesteia în condiții de siguranță,  este necesar un set analize de sânge, precum hemoleucograma și verificarea coagulării. 

Post-intervenție

În general, activitatea cotidiană poate fi reluată imediat după intervenție. În primele 24 de ore de la intervenție, recomandăm folosirea unui ice pack timp de 15-20 de minute la fiecare oră. Acesta reduce semnificativ inflamația normală a țesuturilor și, ca atare, previne sau micșorează durerea. În funcție de nevoi, puteți folosi antalgice, precum paracetamol.

După 24 – 48 ore, plaga postoperatorie este etanșă, deci poate fi spălată cu apă și săpun (duș). În cazul în care au fost necesare fire de sutură la suprafață, acestea vor trebui scoase la 5 – 7 zile. În primele 20 – 30 de zile, este de preferat evitarea efortului fizic ce poate pune în tensiune plaga operatorie, aceasta neavând încă rezistență mecanică a țesutului normal.

Recomandăm masajul cicatricilor, folosind crema hidratantă, timp de un an postoperatoriu; în schimb, cicatricile trebuie să fie evitate de expunerea la soare, pentru a deveni în scurt timp aproape invizibile.