Despre intervenție, obiective și indicații

Mărirea feselor cu grăsime proprie, intervenție denumită și „Brazilian Butt Lift”, reprezintă una dintre cele mai solicitate metode de volumizare a feselor. În urma acestei intervenții este creată iluzia de lifting prin adăugarea volumului în partea superioară a feselor și talia este „sculptată” prin înlăturarea grăsimii din zona flancurilor, creând astfel efectul de “clepsidră”. Practic, grăsimea în exces este preluată prin liposucție și reinjectată în zonele ce necesita remodelare.

Recomandăm această intervenție persoanelor atât de sex feminin, cât și de sex masculin, care își doresc un aspect estetic îmbunătățit al feselor, care au depozite de grăsime inestetice, care au o stare de sănătate bună.

Pre-intervenție

Prima etapă este reprezentată de consultația medicală în clinica noastră, unde medicul specialist îți va da toate informațiile de care ai nevoie și îți va răspunde întrebărilor legate atât de mărirea feselor cu grăsime proprie, cât și de alternativele intervenției.

Intervenția chirurgicală poate avea loc sub anestezie locală, combinată cu sedare intravenoasă, în cazul în care liposucția se desfășoară pe zone reduse. Înainte de intervenție, atât echipa operatorie, cât și echipa de anestezie îți vor sta la dispoziție pentru întrebări.

Pentru această intervenție chirurgicală este necesară efectuarea analizelor de sânge. Cu 7 zile înainte de procedură, te sfătuim să eviți aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, anticoagulantele, vitamina E, Ginkgo Biloba, antioxidanții sau alte remedii naturiste. OZONO va furniza un săpun chirurgical, pe care îl vei folosi la dușul din seara pre-intervenție, dar și în dimineața intervenției.

În cadrul consultației preoperatorii, chirurgul va lua măsurile necesare pentru îmbrăcămintea de compresie pe care o veți purta în perioada postoperatorie.

Intervenție

Procedura de mărire a feselor cu grăsime proprie este formată din două etape. În prima etapă, se realizează liposucția, prin care excesul de grăsime (din zone precum abdomenul, coapsele sau flancurile) este înlăturat, filtrat și procesat prin centrifugare în blocul operator OZONO, folosind echipamente speciale și fiind pregătită pentru cea de-a doua etapă a intervenției.

A doua etapă constă în reinjectarea propriu-zisă a grăsimii proprii, care este modelată și uniformizată de către chirurgii plasticieni OZONO, pentru fese rotunde și ferme. În momentul în care cantitatea necesară de grăsime proprie este injectată, se consideră finalul celei de-a doua etape.

Post-intervenție

După această intervenție, posteriorul va prezenta tumefieri și echimoze, simptome care vor dispărea treptat în săptămânile imediat următoare. În ceea ce privește durerile locale, acestea vor fi ameliorate cu analgezice. 

Rezultatul operației

Rezultatul operației este vizibil imediat postoperator, însă fesele vor trece printr-un proces de vindecare, ce se va finaliza în aproximativ 3 luni. În acest caz, îmbrăcămintea specială de compresie joacă un rol important în rezultatul final și trebuie purtată timp de 4-6 săptămâni, după indicațiile medicului. Pacientul va trebui sa evite presiunea pe zona de reinjectare a grasimii, astfel incat vor fi recomandate diverse poziții și materiale pentru a proteja rezultatul.

Riscuri. Complicații

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma decizia. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Complicațiile uzuale ale oricărui tip de intervenție chirurgicală sunt durerea, sângerarea, hematomul, seromul, vânătăile, iritația locală, inflamația, infecția, dehiscența plăgii sau cicatrizarea vicioasă (cicatrici hipertrofice sau atrofice, hipercromice sau acromice).

Complicațiile specifice acestui procedeu sunt asimetriile sau iregularitățile de contur cutanat (cele mai comune complicații), care pot fi corectate cu succes prin reintervenție, la minim 6 luni postoperator. Orice procedură ce presupune dezlocuirea unui volum mare de grăsime aduce cu sine un risc de flebită și embolie, motiv pentru care se instituie tratament anticoagulant preventiv imediat postoperator. Sunt extrem de rare perforarea peritoneului și a organelor interne (ficat, intestin, splină), precum și reacțiile adverse severe la soluția anestezică.