Despre intervenție, obiective și indicații

Traumatismele, malformațiile congenitale sau tumorile pot determina defecte la nivel facial, cu puternic impact funcțional și estetic. Chirurgii plasticieni OZONO au experiența reconstrucției faciale, în special după tratamente oncologice și sunt alături de tine, pentru a-ți recăpăta aspectul dorit.

Pre-intervenție

Consultația medicală, în cadrul căreia chirurgii OZONO ascultă cerințele tale și analizează aspectul tău facial, reprezintă primul pas către reconstrucție. În acest moment, ți se vor explica toate posibilitățile de reconstrucție, precum și cele adaptate configurației tale. Ești încurajat în permanență să pui întrebări, deoarece dorim să pornim împreună la acest drum cu încredere. Vom explica avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, lăsându-ți alegerea în mainile tale, pentru a putea oferi o soluție complet personalizată.

Intervenție

Întrucât defectele faciale pot fi minime, dar și foarte complexe, există o varietate de tehnici chirurgicale care se pot utiliza, începând cu mutarea țesuturilor adiacente, utilizarea grefelor de piele, implanturi sau transferul de țesuturi. 

În funcție de complexitatea intervenției, anestezia poate fi locală, cu sedare intravenoasă sau generală. 

Post-intervenție

În perioada post-operatorie, vei fi supravegheat de personalul OZONO, iar toate pansamentele vor fi programate, pentru a putea oferi o urmărire atentă a evoluției. Dacă este cazul, firele se scot în general la 5-7 zile. Există anumite contraindicatii în ceea ce privește viața cotidiană (sport, alcool, poziții specifice), dar acestea variază în funcție de metodele alese de reconstructie și vor fi comunicate înainte de intervenția chirurgicală.