Despre intervenție, obiective și indicații

Implanturile pot mări, contura și modela zona fesieră, intervenția fiind asemănătoare cu cea a măririi sânilor, dar în acest caz, implanturile fesiere sunt mai ferme (atât timp cât stăm așezați pe ele).

Implanturile pot fi combinate cu un lifting brazilian, care implică recoltarea grăsimii prin liposucție din altă zonă a corpului, urmată de transferarea ei în zona fesieră. Implanturile fesiere, în acest context, au rolul de a obtine volumul dorit, în timp ce transferul de grasime se efectueaza in jurul implantului, pentru a-l face greu depistabil si a reda un aspect cât mai natural. Astfel, grăsimea din zona taliei este eliminată, iar silueta ta va avea forma clepsidrei.

Recomandăm această intervenție persoanelor atât de sex feminin, cât și de sex masculin, care își doresc un aspect estetic îmbunătățit al feselor și care au o stare de sănătate bună. În același timp, implanturile fesiere sunt o opțiune pentru persoanele care nu au destulă grăsime pentru lifting-ul brazilian de fese.

În schimb, nu recomandăm acest tip de intervenție persoanelor cu o stare de sănătate precară, fumătorilor, femeilor aflate în perioada de sarcină/alăptare sau celor care au așteptări nerealiste în privința rezultatului.

Pre-intervenție 

Etapa pre-intervenție constă în consultația medicală de specialitate, în care se va realiza analiza dimensiunilor, formei, simetriei, poziției feselor, precum și a calității acoperirii cutanate. 

În același timp, vei discuta cu medicul chirurg toate opțiunile de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice, în raport cu dorințele proprii.

Pentru pregătirea intervenției chirurgicale, se va recomanda recoltarea analizelor de sânge și efectuarea unui consult cardiologic. Rezultatele acestor investigații le vei discuta cu medicul anestezist OZONO, pentru a pregăti desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervenției. Cu 7 zile înainte de procedură, recomandăm să se evite aspirina, antiinflamatoarele non-steroidiene, anticoagulantele, Vitamina E, Ginkgo Biloba, antioxidanții sau alte remedii naturiste. 

Se recomandă oprirea fumatului cu 6 săptămâni înainte de intervenție și 8 săptămâni după aceasta, pentru a preveni problemele de cicatrizare.

Intervenție

După instalarea anesteziei generale, se va infiltra în zona de operat o soluție cu adrenalină, pentru a reduce sângerarea la minimum. Urmează disecția cu electrocauterul a buzunarului în care va fi poziționat implantul, sub controlul vizual direct al medicilor. Ulterior, se va plasa implantul fesier în poziția dorită, după care poziția și simetria feselor vor fi verificate. 

Urmează procesul de suturare (sutura - cusătură folosită în chirurgie pentru a reuni marginile unei plăgi) a căii de abord, reacolând la locul lor planurile anatomice cu fire resorbabile (în acest caz, nu este necesară suprimarea lor). Urmează aplicarea pansamentului pe incizie și benzilor elastice pe noile limite ale feselor, iar pacientul va purta îmbrăcăminte de compresie.

Post-intervenție

Plasarea implanturilor sub mușchiul fesier este, de obicei, relativ dureroasă, dar suportabilă cu ajutorul unor antalgice ușoare.

La 48 ore de la intervenție, se înlocuiesc pansamentele și pacienta poate face duș, iar activitățile cotidiene ușoare pot fi reluate la 24 ore post-intervenție. Se recomandă, de asemenea, evitarea ridicării greutăților mai mari de 3 kg în primele 14 zile postoperatorii, hainele speciale de compresie purtându-se timp de 6 săptămâni post-intervenție. Pacientul nu poate sta direct pe fese timp de 2 luni postoperator, deoarece exista riscul deplasarii implanturilor.

Echipa noastră recomandă evitarea expunerii la soare a cicatricilor timp de un an post-operator. Pentru a deveni aproape invizibile, aceste cicatrici ar trebui masate cu cremă hidratantă pe axul lung al cicatricilor, timp de un an post-operator.

Rezultatul intervenției de mărire a feselor

Rezultatul preliminar este vizibil imediat după intervenție, dar din cauza edemului inițial, fesele par mai ferme si mai mari. Pe măsură ce edemul scade și gravitația acționează (4-6 luni), fesele vor căpăta forma, consistența și poziția finală. Cicatricile se estompează treptat, iar rezultatul post-operator poate fi corect evaluat la un an după operație.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.

Complicațiile uzuale ale oricărui tip de intervenție chirurgicală sunt durerile, sângerările, hematoamele, seroamele, vânătăile, iritațiile locale, inflamațiile, infecțiile, dehiscențe ale plăgii, cicatrizările vicioase (cicatrici hipertrofice sau atrofice, hipercromice sau acromice).

Complicații specifice implanturilor fesiere sunt asimetriile sau malpozițiile, deficiențele de contur și vizibilitatea marginilor implantului, care pot fi corectate prin reintervenție la minim 12 luni postoperatorii. Neavând apărare biologică proprie, orice implant se poate infecta mai ușor decât țesutul propriu.