Despre intervenție, obiective și indicații

Facelift-ul cu fire resorbabile sau permanente reprezintă varianta minim-invazivă a facelift-ului, această metodă având rolul de a combate primele semne ale îmbătrânirii. Reprezintă, totodată, o metodă foarte populară în rândul celor care nu au încă nevoie de o intervenție chirurgicală, dar care își doresc o îmbunătățire a conturului facial.  Firele de facelift se folosesc pentru a obține re-suspensia acelor structuri faciale care au suferit procesul de cădere gravitațională, cauzat de îmbătrânire. 

Majoritatea firelor de facelift sunt resorbabile, adică sunt degradate în mod natural de către corp în aproximativ 12-18 luni. Exista, de asemenea, și fire de facelift permanente.

Această procedură poate fi combinată cu toxină botulinică, acid hialuronic pentru „facelift lichid” sau Aquagold. Medicii OZONO îți vor oferi un plan de tratament personalizat, potrivit nevoilor și cerințelor tale.

Pre-intervenție

În cadrul consultației, medicul tău se va asigura că ai toate informațiile necesare: de la opțiuni de tratament, până la avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri în parte.

Cu 7 zile înainte de procedură, recomandăm să se evite aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene/anticoagulante, vitamina E, Ginkgo Biloba, antioxidanți sau alte remedii naturiste. De asemenea, consumul de alcool și expunerea la soare cu 24 ore înainte de procedură vor fi evitate. Machiajul va fi eliminat chiar înainte de intervenție, toate produsele demachiante fiind disponibile la clinica noastră.

Intervenție

În funcție de zona de tratat și de tehnica aleasă, durata procedurii este cuprinsă între 30 și 60 de minute. Cel mai frecvent are loc o anestezie locală, însă în cadrul procedurilor mai complicate, este posibilă anestezia prin sedare intravenoasă. Totul se desfășoară într-un mediu curat și steril, asigurat de blocul operator OZONO.

Post-intervenție

Pacientul poate relua activitățile cotidiene imediat după realizarea intervenției. În primele minute după procedură, zonele tratate se pot umfla, iar la 6 ore după procedură, nu recomandăm aplecarea capului, vorbitul sau râsul în exces. La 48 ore după procedură, exercițiul fizic intens, sauna, alimentele condimentate sau masajul în zona respectivă nu sunt recomandate.

Rezultate

 Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator, iar rezultatul final este vizibil 7 zile de la intervenție, atunci când posibilele edeme dispar. În funcție de firele folosite, efectele sunt vizibile între 12-18 luni sau sunt permanente.