Despre intervenție, obiective și indicații

Remodelarea maxilarului se efectuează, în general, pentru armonizarea trăsăturilor feței. Un maxilar prea proeminent, prea înalt, asimetric sau cu o proiecție inadecvată poate determina o lipsă de armonie a trăsăturilor faciale, pe lângă problemele dentare (arcada dentară superioară, așezată pe maxilar, nu corespunde arcadei dentare inferioare, situate pe mandibulă). În cazul unui maxilar prea înalt, apare adesea afișarea excesivă și inestetică a gingiilor superioare în timpul surâsului. Intervențiile chirurgicale OZONO la nivelul maxilarului pot corecta poziția, forma și înălțimea prin procedee chirurgicale specifice.

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei și structurii maxilarului, dar și a simetriei faciale, precum și a danturii. Dacă analiza funcțională a mușcăturii decelează posibile probleme, vei fi îndrumat la medicul ortodont OZONO, pentru ca echipa noastră multidisciplinară să coordoneze cu succes planul de tratament și aplicarea sa. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Există posibilitatea ca această consultație să releve faptul că maxila este normal proporționată, însă mandibula, pomeții sau nasul sunt cele care cauzează disconfortul estetic. Mai mult, există posibilitatea ca medicul să nu îți recomande efectuarea acestei intervenții, în cazul în care crede că ar fi în dezavantajul tău.

Intervenție

Există o multitudine de variante tehnice pentru această intervenție, iar soluția propusă de medicii OZONO va fi personalizată fiecărui caz în parte. Reliefurile faciale pot fi conturate prin îndepărtarea excesului osos, prin inserarea unor implanturi sau prin intermediul unor tehnici de mutare/alungire osoasă.

Precizări

  • Durata intervenției de remodelare a bărbiei este cuprinsă între 1 și 4 ore, după caz.

  • Anestezia este generală în majoritatea cazurilor

  • Variante: ameliorarea conturului cu acid hialuronic, estomparea afișării gingiilor la surâs prin injectare de toxină botulinică (botox)

Post-intervenție

Această intervenție poate fi dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. Echimozele și edemele postoperatorii sunt frecvente la acest tip de intervenții. Dacă se efectuează intervenții care modifică mușcătura, poate fi necesară imobilizarea dinților.

Rezultatul intervenției

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator. Edemul se retrage treptat, până la 3-6 luni, iar rezultatul final poate fi evaluat corect abia la 12 luni postoperator. Remodelarea pielii are loc treptat, timp în care rezultatul se ameliorează.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.