Durerile în talpă ale pacienților apar deseori atunci când se poartă încălțări incomode (tocuri) sau la mers prelungit. Deseori, ele sunt agravate cu vârsta, deoarece grăsimea plantară (cea care amortizează sarcinile) se atrofiază. În aceste cazuri, soluția constă în transferul de grăsime proprie.

Pentru a augmenta sau pentru a corecta deficitul grăsimii plantare, se prelevă țesutul adipos necesar prin liposucție. Țesutul prelevat este spălat, filtrat și centrifugat, pentru a obține doar celule adipoase viabile, de bună calitate. Acestea se injectează în zonele dorite, cu ajutorul unei canule, prin orificii infracentimetrice. Ulterior, pacienta va purta haine cu rol de suport și compresie suplimentară  pe zonele de prelevare și ciorapi de contenție în perioada post-operatorie.

Precizări

  • Durata intervenției este cuprinsă între 45 și 90 de minute, în funcție de caz.
  • Anestezia poate fi locală sau prin sedare intravenoasă.
  • Variante: utilizarea materialelor de umplere temporare (Radiesse, acid hialuronic).

Rezultatul procedurii se remarcă în perioada post-intervenție, însă forma și volumul zonei de liposucției, precum și a zonei în care s-a efectuat transferul de grăsime sunt definite abia după 3 luni de la intervenție.