Ce sunt fillerele?

Fillerele sunt produse lichide injectabile, folosite în remodelarea trăsăturilor faciale (întreaga față, buzele, nasul, bărbia, lobul urechii), în corectarea cicatricilor, diminuarea ridurilor de expresie sau redarea unui aspect tânăr mâinilor, respectiv a labiilor.

Efectele fillerelor pot fi temporare, care se resorb după o perioadă prestabilită (atunci când sunt utilizate substanțe ca acid hialuronic, acid polilactic, hidroxiapatită) sau permanente, atunci când sunt utilizate substanțe ca silicon sau grăsime proprie.

Din motive de siguranță, OZONO alege să nu ofere injecții de fillere permanente. Singurul produs de umplere cu efect permanent care nu produce efecte secundare dezastruoase pe termen lung este grăsimea proprie, pe care o folosim la sculptarea oricărei zone a corpului.

Pe scurt, rolul acestei proceduri constă în corecția simplă și rapidă a semnelor de îmbătrânire, dar și a deficitului de volum prin umplere sau redistribuirea volumelor; poate fi procedură unică, dar și combinată cu alte proceduri de resurfacing (peeling, dermabraziune), proceduri de lifting de pleoape sau lifting facial.

Poți alege acest tip de tratament pentru:

 • toate zonele feței (full-face)

 • filler rejuvenation

 • riduri profunde și superficiale

 • pomeți

 • acnee

 • lobul urechii

 • conturarea mandibulei

 • rinoplastie nechirurgicală

 • mărirea buzelor

 • mărirea bărbiei

Care sunt precauțiile și contraindicațiile fillerelor?

Echipa noastră nu recomandă utilizarea tratamentului cu fillere în cazul în care:

 • ești alergic/ă la filler, respectiv la produșii de conservare

 • prezinți herpes activ sau infecție cutanată, localizate în zona de tratat

Pre-intervenție

În cadrul consultației, medicul tău se va asigura că ai toate informațiile necesare: de la opțiuni de tratament, până la avantajele și dezavantajele fiecărei proceduri în parte.

Cu 7 zile înainte de procedură, recomandăm să se evite aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene/anticoagulante, vitamina E, Ginkgo Biloba, antioxidanți sau alte remedii naturiste. De asemenea, consumul de alcool și expunerea la soare cu 24 ore înainte de procedură vor fi evitate. Machiajul va fi eliminat chiar înainte de intervenție, toate produsele demachiante fiind disponibile la clinica noastră.

În ce constă augmentarea cu fillere?

Augmentarea cu fillere se administrează prin injectare, cu un ac foarte fin sau cu o canulă (un ac cu vârf bont, care nu lezează vasele de sânge sau nervii). În anumite cazuri, cele de corecții ale asimetriilor sau cicatricilor, se previzionează o ședință ulterioară de retușare, pentru a obține un rezultat perfect.

Precizări

 • Durata unei astfel de proceduri este de aproximativ 10 minute, după caz; este denumită și lunchtime procedure;

 • Anestezia se realizează fie prin cremă anestezică, fie prin anestezie locală;

 • Variante: riduri profunde prin lipofilling, lifting, pleoape, variante lifting, riduri superficiale prin peeling, laser, mezoterapie, microneedling, PRP.

Post-intervenție

În primele minute după procedură, zonele injectate devin ușor roșii și se pot umfla. La 6 ore după procedură, nu recomandăm aplecarea capului, vorbitul sau râsul în exces. La 48 ore după procedură, exercițiul fizic intens, sauna, alimentele condimentate sau masajul în zona respectivă nu sunt recomandate.

Care vor fi rezultatele?

De regulă, rezultatul procedurii se instalează în 7 zile post-injectare, pe măsură ce edemul inițial scade.  Zonele tratate par hipercorectate la 24 ore de la injectare, efect care începe să dispară după 3-5 zile. Efectul durează între 6 și 12 luni, în funcție de substanța folosită, iar la oprirea injecțiilor, zonele tratate revin la dimensiunile normale.

Cât costă?

În funcție de volumul necesar, se injectează o anumită cantitate de acid hialuronic. Costul pentru injectarea unei fiole de 1ml este de 990 lei.