Despre intervenție, obiective și indicații

Remodelarea bărbiei efectuează, în general, pentru armonizarea trăsăturilor feței. O bărbie prea proeminentă poate fi inestetică pentru o femeie, pe când lipsa unei proiecții adecvate a bărbiei la bărbați a dus la apariția termenului de „bărbie slabă”. În același context, o bărbie asimetrică poate dezechilibra semnificativ armonia facială, indiferent de sex. 

Remodelarea bărbiei se poate efectua pentru a adăuga volum (folosind acid hialuronic, grăsime proprie, implanturi sau intervenție chirurgicală de avansare osoasă), pentru a diminua aspectul proeminent (prin intervenție chirurgicală de micșorare osoasă) sau pentru a corecta o asimetrie (cu acid hialuronic, grăsime proprie, implanturi sau intervenție chirurgicală de translare osoasă).

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei și structurii bărbiei, dar și a simetriei faciale, precum și a danturii. Dacă analiza funcțională a mușcăturii decelează posibile probleme, vei fi îndrumat la medicul ortodont OZONO, pentru ca echipa noastră multidisciplinară să coordoneze cu succes planul de tratament și aplicarea sa. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Există posibilitatea ca această consultație să releve faptul că bărbia este normal proporționată, însă maxilarul, pomeții sau nasul sunt cele care cauzează disconfortul estetic. Mai mult, există posibilitatea ca medicul să nu îți recomande efectuarea acestei intervenții, în cazul în care crede că ar fi în dezavantajul tău.

Intervenție

Există o multitudine de variante tehnice pentru această intervenție, iar soluția propusă de medicii OZONO va fi personalizată fiecărui caz în parte. Reliefurile faciale pot fi conturate prin îndepărtarea excesului osos, fie prin inserarea unor implanturi, unor tehnici de mutare/alungire osoasă sau prin transfer de grăsime proprie. 

Precizări

  • Durata intervenției de remodelare a bărbiei este cuprinsă între 1 și 4 ore, după caz.

  • Anestezia este generală în majoritatea cazurilor

  • Variante: ameliorarea conturului cu acid hialuronic, eliminarea gușei prin injecție sau prin liposucție

Post-intervenție

Această intervenție poate fi dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. Echimozele și edemele postoperatorii sunt frecvente la acest tip de intervenții.

Rezultat

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator. Edemul se retrage treptat, până la 3-6 luni, iar rezultatul final poate fi evaluat corect abia la 12 luni postoperator. Remodelarea pielii are loc treptat, timp în care rezultatul se ameliorează.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.