Despre intervenție, obiective și indicații

Remodelarea frunții se efectuează, în general, pentru armonizarea trăsăturilor feței. O frunte prea proeminentă, cu reliefuri osoase prea conturate la nivelul sprâncenelor poate fi inestetică pentru o femeie, pe când lipsa unei proiecții adecvate ale acestor zone la bărbați poate determina un aspect considerat mai puțin masculin. În același context, o frunte asimetrică poate dezechilibra semnificativ armonia facială. 

Remodelarea frunții se poate efectua fie pentru a adăuga volum (cu acid hialuronic, grăsime proprie, implanturi sau intervenție chirurgicală), fie pentru a diminua aspectul proeminent (prin intervenție chirurgicală de micșorare osoasă) sau pentru a corecta o asimetrie (cu acid hialuronic, grăsime proprie, implanturi sau intervenție chirurgicală).

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei și structurii frunții, dar și a simetriei faciale. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Există posibilitatea ca această consultație să releve faptul că fruntea este normal proporționată, însă maxilarul, bărbia, linia de implantare a părului sau nasul sunt cele care cauzează disconfortul estetic. Mai mult decât atât, există posibilitatea ca medicul să nu îți recomande efectuarea acestei intervenții, în cazul în care crede că ar fi în dezavantajul tău.

Intervenție

Există o multitudine de variante tehnice, iar soluția propusă de medicii OZONO va fi personalizată fiecărui caz. Reliefurile faciale pot fi conturate prin îndepărtarea excesului osos, prin inserarea unor implanturi, prin intermediul unor tehnici de mutare/alungire osoasă sau prin transfer de grăsime proprie. 

Precizări

  • Durata intervenției este cuprinsă între 1 și 4 ore, după caz

  • Anestezia este generală în majoritatea cazurilor

  • Variante: ameliorarea conturului cu acid hialuronic sau grăsime proprie

Post-intervenție

Această intervenție poate fi dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice. Echimozele și edemele postoperatorii sunt frecvente la acest tip de operații.

Rezultat

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator. Edemul se retrage treptat, până la 3-6 luni, iar rezultatul final poate fi evaluat corect abia la 12 luni postoperator. Remodelarea pielii are loc treptat, timp în care rezultatul se ameliorează.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.