Despre intervenție, indicații și obiective

Adeseori, mărimea, forma și aspectul areolei, precum și al mamelonului, pot avea un impact semnificativ asupra aspectului general al sânilor. Unele modificări estetice sunt încă de la naștere, altele pot apărea după sarcină și alăptare sau în urma traumatismelor și intervențiilor chirurgicale.

Cele mai frecvente nemulțumiri legate de mamelon sunt mameloanele „inversate” sau „ascunse în sân”, problemele de înălțime sau grosime a mamelonului (prea scurt, prea lung, prea subțire sau prea gros) sau problemele datorate piercing-ului plasat în acea zonă (mamelon rupt sau gaură lărgită). 

Este posibilă corecția tuturor acestor probleme prin modificarea suportului, dimensiunilor mamelonului și, într-o anumită măsură, a poziției și formei acesteia. În același timp operator se pot efectua și alte proceduri de corecție, precum modificarea areolei, mărirea sânului cu grăsime proprie sau ridicarea sânului.

Recomandăm această procedură persoanelor care doresc ameliorarea aspectelor estetice ale mameloanelor, cu stare de sănătate bună și așteptări realiste în privința rezultatului postoperator.

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei, structurii și a simetriei sânilor, areolei și mameloanelor. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Intervenție

În funcție de scopul intervenției, există mai multe variante tehnice de a obține rezultatul dorit. Pentru a obține un plus de proiecție sau modificare a orientării spre care „privesc” mameloanele, se pot folosi substanțe injectabile temporare (acid hialuronic, Radiesse) sau permanente (grăsime proprie).

În cazul mameloanelor inversate, acestea sunt trase în poziția normală, iar baza lor este fixată, astfel încât să nu revină în poziția inversată, printr-o incizie ascunsă, cât jumătate din diametrul mamelonului.

În cazul mameloanelor prea mari. există variate tehnici de a reduce din dimensiunile lor, astfel încât cicatricile să fie ascunse la baza mamelonului. 

Dacă se dorește o îmbunătățire a fermității mamelonului, există variate tehnici ce cuprind inclusiv introducerea de cartilaj propriu, pentru a le menține mai ferme.

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub anestezie locală sau sedare intravenoasă, într-un mediu curat și steril, asigurat de blocul operator OZONO. Durata intervenției este cuprinsă între 30 și 180 de minute, în funcție de amploare și procedurile concomitente

Post-intervenție

Această intervenție este rareori dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. În majoritatea cazurilor, activitatea cotidiană poate fi reluată chiar a doua zi după procedură, însă trebuie evitat efortul fizic. Primele zile după operație este posibil ca zonele operate să fie sensibile. în funcție de tehnica necesară, poate fi necesară folosirea firelor de sutură, care se scot la 7-14 zile postoperator.

Rezultatul intervenției

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator, iar remodelarea pielii are loc treptat, la 2-3 luni postoperator mameloanele căpătând forma finală. Orice cicatrice se maturizează în minim 12 luni, timp în care rezultatul se ameliorează. Pe termen lung, rezultatul obținut este unul permanent, dar supus legilor gravitației și îmbătrânirii naturale.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.