Despre intervenție, indicații și obiective

Adeseori, mărimea, forma și aspectul areolei, precum și al mamelonului, pot avea un impact semnificativ asupra aspectului general al sânilor. Unele modificări estetice sunt încă de la naștere, altele pot apărea după sarcină și alăptare sau în urma traumatismelor și intervențiilor chirurgicale.

Este posibilă corecția diametrului areolei și, într-o anumită măsură, a poziției și formei acesteia. În același timp operator se pot efectua și alte proceduri de corecție, precum mărirea sânului cu grăsime proprie, corecția mameloanelor sau ridicarea sânului.

Recomandăm această procedură persoanelor care doresc ameliorarea aspectelor estetice ale areolei mamare, cu stare de sănătate bună și așteptări realiste în privința rezultatului postoperator.

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei, structurii și a simetriei sânilor, areolei și mameloanelor. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Intervenție

În funcție de scopul intervenției, există mai multe variante tehnice de a obține rezultatul dorit. Pentru reducerea diametrului areolei, în cazul modificarilor de mici dimensiuni, există tehnici minim-invazive, însă, în general, este nevoie de incizii rotunde, care vor circumscrie noua areolă și care vor fi ascunse la granița dintre pielea albă a sânului și cea colorată a areolei. Dacă se dorește modificarea poziției areolei, deseori este necesară o incizie semilunară sau, uneori, o incizie rotundă la marginea acesteia.

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub anestezie locală sau sub sedare intravenoasă, într-un mediu curat și steril, asigurat de blocul operator OZONO. Durata intervenției este cuprinsă între 30 și 180 de minute, în funcție de procedurile concomitente.

Post-intervenție

Această intervenție este rareori dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. În majoritatea cazurilor, activitatea cotidiană poate fi reluată chiar a doua zi după procedură, însă trebuie evitat efortul fizic. Primele zile după operație este posibil ca zonele operate să fie sensibile.

Rezultatul intervenției

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator, iar remodelarea pielii are loc treptat, la 3-4 luni postoperator areolele apropiindu-se de forma finală. Orice cicatrice se maturizează în minim 12 luni, timp în care rezultatul se ameliorează. Pe termen lung, rezultatul obținut este unul permanent, dar supus legilor gravitației și îmbătrânirii naturale.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.