Denivelările care apar în urma celulitei sunt cauzate de prezența unei benzi fibroase verticale, care se atașează la piele (derm) și la țesuturile profunde, apărând astfel aspectul de „depresiune”. Deși există multe metode de tratament al celulitei, unele mai mult sau mai puțin eficiente, singura metodă de a elimina depresiunile ce cauzează acest aspect este cea chirurgicală.

Această intervenție poate fi asociată liposucției sau transferului de grăsime proprie.

Pre-intervenție

Consultația medicală este primul pas spre a elimina aspectul numit și „coajă de portocală”, cauzat de celulită. Chirurgii OZONO vor analiza zona în care este prezentă celulita și îți vor explica procedura, ce anume implică aceasta, riscurile și complicațiile posibile, precum și rezultatele la care să te aștepți în etapa postoperatorie. 

Intervenție

Intervenția se desfășoară sub anestezie locală, în siguranța sălii de operație OZONO România. În funcție de amploare și dimensiunile zonei de tratat, intervenția poate dura între 15 și 60 de minute. Inciziile sunt milimetrice, iar cicatricile rezultante vor deveni aproape invizibile.

Post-intervenție

Rezultatul este imediat vizibil, însă conturul zonei este deformat temporar de edemul normal, întâlnit în perioada postoperatorie. Rezultatul final este vizibil la o lună postoperator, atunci când edemele și eventualele echimoze se retrag. În cazul asocierii unui procedeu de liposucție, rezultatul final este clar abia la 3 luni postoperator.