Despre intervenție, obiective și indicații

Cantoplastia este o intervenție efectuată în scopul modelării unghiului și formei ochilor. De cele mai multe ori, se efectuează cantoplastia colțului exterior al ochiului.

Prin intermediul acestei intervenții, se poate întinde pleoapa inferioară și modifica forma sau unghiul deschiderii pleoapelor. Concomitent, pot fi eliminate pungile de grăsime de sub ochi.

Pre-intervenție

Într-o primă etapă, va fi necesară o consultație medicală, în care vei discuta cerințele tale și cu medicul tău și îți va prezenta opțiunile de tratament, avantajele și dezavantajele procedurii, precum și eventualele riscuri sau complicații. Un consult oftalmologic preoperator este puternic recomandat.

Intervenție

În funcție de cerințele și așteptările tale, medicul iti va propune tehnica pentru efectuarea cantoplastiei. De obicei, se  realizează o incizie la marginea liberă a pleoapei inferioare, ceea ce face ca cicatricea postoperatorie să fie aproape invizibilă.

Chirurgul OZONO va diseca tendonul cantal, cu rol în susținerea unghiului pleoapei inferioare și, ulterior, îl va reinsera pe un suport dur, la nivelul osului orbitei, în noua poziție.

Precizări

  • Durata intervenție este cuprinsă între 60 și 120 de minute.

  • Anestezia poate fi locală, cu sedare sau generală, în funcție de pacient

  • Intervenția are loc în condiții de confort și siguranță în propriul bloc operator, la OZONO.

Post-intervenție

După intervenție, este posibil ca pacientul să simtă dureri slabe, care pot fi diminuate cu antalgice ușoare. Pot exista, de asemenea, umflături, vânătăi și iritări ale conjunctivei.  Pacientul își poate relua activitățile cotidiene ușoare în ziua de după operație, însă necesită încă 7-14 zile pentru reîntoarcerea la serviciu.

Rezultatul intervenției 

Rezultatul acestei intervenții este menținut in timp. Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma decizia. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.