Despre procedură, obiective și indicații

Liftingul sprâncenelor reprezintă o procedură chirurgicală, care are rolul de a ridica sprâncenele căzute odată cu vârsta sau de a le îmbunătăți forma. Astfel, se va obține o privire mai luminoasă și mult mai tânără. 

Există mai multe variante tehnice de ridicare a sprâncenelor, care variază de la procedee subtile, precum injectarea de acid hialuronic, minim-invaziv, prin suspensie cu abord endoscopic, până la procedee ce oferă o transformare evidentă, precum liftingul temporal sau frontal. Unele dintre aceste proceduri pot fi efectuate simultan cu alte intervenții pentru remodelare facială sau corporală. Recomandăm această intervenție persoanelor cu sprâncene căzute, datorate procesului de îmbătrânire, sau celor care doresc ameliorări ale formei.

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza formei, structurii și a simetriei faciale. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Intervenție

Intervenția chirurgicală poate avea loc sub anestezie locală, sedare sau generală, în funcție de amploarea variantei tehnice alese. Veți beneficia în permanență de un mediu curat și steril, asigurat de blocul operator OZONO. În ceea ce privește durata intervenției, aceasta este cuprinsă între 30 și 120 de minute.

Post-intervenție

Intervenția poate fi dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. Activitatea cotidiană, în unele cazuri, poate fi reluată imediat după procedură, însă trebuie evitat efortul fizic, temperaturile crescute și aplecarea capului. Primele zile după operație este posibil ca zonele operate să fie sensibile și umflate.

Rezultatul intervenției

Rezultatul preliminar este vizibil imediat, însă rezultatul final devine vizibil la 14 zile postoperator, moment în care edemele inițiale s-au retras. Rezultatul final, considerat momentul în care cicatricile s-au maturizat, poate fi evaluat corect la un an postoperator, timp în care remodelarea pielii are loc treptat, iar rezultatul se ameliorează. 

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.