Despre procedură, obiective și indicații

Bărbia dublă apare frecvent, odată cu înaintarea în vârstă și creșterea în greutate. Aceste depozite de grăsime acumulate sub nivelul bărbiei pot fi corectate fie prin metodele tradiționale, ce implică intervenția chirurgicală, fie prin procedura de topire a grăsimii cu substanțe lipolitice.

Acestea reprezintă o alternativă eficientă prin care grăsimea inestetică poate fi topită cu succes, folosind injecții cu acid dezoxicolic. Rezultatul este permanent, iar celulele adipoase din locul injectării sunt distruse.

Pre-intervenție

Într-o primă etapă, va fi necesară o consultație medicală, în care vom discuta cerințele tale și îți vom prezenta opțiunile de tratament, avantajele și dezavantajele procedurii, precum și eventualele riscuri sau complicații.

Cu 7 zile înainte de procedură, recomandăm evitarea aspirinei, antiinflamatoarelor nesteroidiene, anticoagulantelor, vitaminei E, preparatelor pe bază de extract de Ginkgo Biloba, antioxidanților sau altor remedii naturiste. Consumului de alcool și expunerea la soare în cele 24 ore pre-intervenție trebuie evitată.

Recomandăm, de asemenea, eliminarea machiajului înainte de intervenție, toate produsele necesare demachierii fiind disponibile la clinica noastră. Ulterior demachierii este aplicarea unei creme anestezice, durata de contact fiind de minim 30 minute.

În ce constă procedura?

Substanța de topire a grăsimii se administrează prin injectare cu un ac foarte fin. Datorită caracteristicilor produsului, sunt necesare multiple injectări alăturate, pentru a obține rezultatul dorit. În anumite cazuri, se recomandă una sau mai multe ședințe suplimentare, pentru a obține un rezultat perfect.

Procedura durează aproximativ 30 de minute.

Post-intervenție

După injectare, este probabil ca zona de acțiune să se umfle și să provoace un ușor disconfort. Recomandăm utilizarea unui ice pack (pachet de gel rece) la domiciliu până la remisia simptomelor, completă în câteva zile. În acest interval de timp, este recomandată evitarea efortului fizic intens.

Care este rezultatul?

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma decizia. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Cel mai frecvent efect secundar este edemul, urmat de înroșirea și învinețirea pielii, motiv pentru care este de preferat ca procedura să nu aibă loc înainte de un eveniment important. În funcție de modul în care corpul reacționează, este posibilă prezența durerii și a amorțelii zonelor injectate, senzații ce pot persista pentru câteva săptămâni.

O complicație foarte rară este lezarea nervului care asigură mișcările de zâmbire, ducând la asimetria temporară a gurii, rezolvându-se în 4-6 luni post-injectare.