Despre procedură, obiective și indicații 

Liposucția reprezintă o tehnică chirurgicală de eliminare prin aspirație a țesutului adipos în exces și funcționează cel mai bine asupra zonelor bine localizate. Candidații ideali pentru liposucție sunt persoanele cu greutate relativ normală și un tonus cutanat bun. O piele fermă și elastică va oferi un contur final post-liposucție mai favorabil, iar persoanele cu exces cutanat evident pot avea nevoie, după caz, de alte tehnici chirurgicale complementare liposucției.

Liposucția poate fi combinată cu alte tehnici chirurgicale, precum facelift sau lifting-ul gâtului. Alternativ, pentru zone foarte mici, grăsimea poate fi „topită” prin injectarea unei substanțe lipolitice. De asemenea, grăsimea prelevată prin liposucție poate fi folosită pentru a mări sau contura alte zone; de exemplu, poate fi folosită în estomparea cearcănelor sau a șanțurilor nazo-geniene.

Echipa noastră nu recomandă această tehnică chirurgicală persoanelor obeze și celor cu o stare de sănătate precară, precum și persoanelor cu așteptări nerealiste în privința rezultatului.

Pre-intervenție

Prima etapă este reprezentată de consultația medicală în clinica noastră, unde medicul specialist îți va da toate informațiile de care ai nevoie și îți va răspunde întrebărilor legate atât de liposucție, cât și de alternativele ei. Intervenția chirurgicală poate avea loc sub anestezie locală, sedare sau sub anestezie generală, în funcție de amploarea intervenției, respectiv de preferințele tale. În plus, atât echipa operatorie, cât și echipa de anestezie îți vor sta la dispoziție pentru întrebări sau curiozități.

Se recomandă oprirea fumatului cu 6 săptămâni înainte de intervenție și 8 săptămâni după, pentru a preveni riscul accidentelor tromboembolice și problemele de cicatrizare.

Pentru această intervenție chirurgicală este necesară efectuarea analizelor de sânge. Cu 7 zile înainte de procedură, te sfătuim să eviți aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, anticoagulantele, vitamina E, preparatele pe bază de Ginkgo Biloba, antioxidanții sau alte remedii naturiste. OZONO va furniza un săpun chirurgical, pe care îl vei folosi la dușul din seara pre-intervenție, dar și în dimineața intervenției.

În cadrul consultației preoperatorii, chirurgul va lua măsurile necesare pentru îmbrăcămintea de compresie pe care o veți purta în perioada postoperatorie.

În ce constă intervenția?

Anestezicul folosit este amestecat cu o soluție ce conține adrenalină și este distribuit în mod uniform pe toată zona de tratat, pentru a reduce sângerarea la minim. După instalarea anesteziei, se efectuează incizii infracentimetrice în zone ascunse, adiacente zonelor de tratat, pentru a putea introduce canula de liposucție (canula este un instrument chirurgical sub forma de tub subțire, cu vârf bont și găuri prin care se aspiră grăsimea).

Durata acestei intervenții este cuprinsă între 30 și 45 minute, în funcție de amploarea cazului.

Post-intervenție

Timpul de recuperare postoperatorie este proporțional cu cantitatea de grăsime extrasă. Activitatea normală poate fi reluată la doar o zi după intervenție, în cazul extragerii unor cantități mici de grăsime. Echimozele și edemele temporare apar frecvent la acest tip de intervenție și se remit în 10-14 zile, iar colorația gălbuie a zonei vizate se menține până la 21-28 zile post-intervenție. Pot apărea, în schimb, dureri similare febrei musculare, care trec de obicei cu antalgice ușoare.

Îmbrăcămintea specială de compresie joacă un rol important în rezultatul final și trebuie purtată timp de 3-5 săptămâni. 

Rezultatul liposucției

Rezultatul devine vizibil abia după retragerea edemelor; mai exact, la trei săptămâni postoperator. Remodelarea pielii are loc între 4 și 6 luni, timp în care rezultatul se ameliorează treptat.

Riscuri. Complicații

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma decizia. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Mai multe detalii vă pot furniza formularele de informare OZONO sau medicii noștri.