Mărirea buzelor cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie

Despre procedură, obiective și indicații

Această intervenție estetică are rolul de a mări volumul buzelor și de a corecta imperfecțiunile de forma sau contur, cu ajutorul acidului hialuronic sau prin transferul de grăsime prelevată dintr-o altă zonă a corpului.

În cazul acidului hialuronic, procedura durează mai puțin și rezultatele sunt temporare, pe când injectarea grăsimii proprii modifică trăsăturile permanent. Pentru acest transfer de grăsime este necesară o scurtă intervenție chirurgicală, liposucția, prin care se va recolta țesutul necesar.

Există, bineînțeles, produse de umplere cu efect permanent, dar acestea pot produce  efecte secundare dezastruoase pe termen lung. Din motive de siguranță, OZONO alege să nu ofere injecții de fillere permanente.

Pe scurt, obiectivul acestei proceduri estetice este cel de a corecta simplu și rapid semnele de îmbătrânire sau a deficitului de volum a buzelor prin umplere sau redistribuire a volumelor.

Precauții. Contraindicații

Echipa noastră nu recomandă utilizarea tratamentului cu acid hialuronic/grăsime proprie, în cazul în care:

 • ești alergic/ă la filler sau la produșii de conservare

 • prezinți herpes activ sau o infecție cutanată, localizată în zona în care ar trebui să fii injectat/ă

Pre-intervenție

 • În prima etapă va avea loc o consultație la clinica noastră, în care stabilim cerințele tale și identificăm soluția optimă.

 • Cu 7 zile înainte de injectare, recomandăm evitarea medicamentelor de tipul aspirinei, ibuprofenului și altor antiinflamatori nesteroidieni, anticoagulantele, vitamina E, extractele de Ginkgo Biloba sau alte remedii sau suplimente naturiste.

 • Cu o zi înainte de intervenție, recomandăm evitarea băuturilor alcoolice și expunerea la soare.

Procedura se desfășoară în cadrul celei de-a doua întrevederi. Înainte de realizarea acesteia, va fi necesară îndepărtarea machiajului și confirmarea planului de tratament. În cazul utilizării unui preparat injectabil, se aplică o cremă anestezică (30 minute) sau se injectează un anestezic local (10 minute), după care se realizează antiseptizarea pielii. Urmează efectuarea unei serii de injecții, fiecare depunând o cantitate mică de produs în locurile prestabilite. Procedura în sine durează între 10 -20 de minute.

În cazul utilizării grăsimii proprii, procedura este similară, cu mențiunea că, pentru a recolta țesutul necesar augmentării, este nevoie de o intervenție chirurgicală concomitentă, de scurtă durată.

În ce constă intervenția?

Injecția cu acid hialuronic

În cadrul procedurii, acidul hialuronic se administrează prin injectare cu un ac foarte fin sau cu o canulă (ac cu vârf bont, care nu lezează vasele de sânge sau nervii). În anumite cazuri, pot fi necesare ședințe suplimentare de retușare, pentru a obține un rezultat perfect.

 • Durata unei ședințe de tratament cu acid hialuronic începe de la 10 minute, fiind numită și lunchtime procedure.

 • Anestezia se realizează fie prin cremă anestezică, fie prin anestezie locală.

Injecția cu grăsime proprie (Fat grafting)

În acest caz, se recoltează țesut adipos din una sau mai multe regiuni ale corpului, conform planului discutat, apoi acesta este pregătit și reinjectat în zonele ce necesită corecție. Procedura este simplă, durata ei fiind cuprinsă, după caz, între 30 și 120 minute. Anestezia poate fi locală, cu sedare sau generală.

Post-intervenție

 • La scurt timp după intervenție, este posibil ca zonele în care s-a intervenit să se înroșească, să se umfle sau să doară. Acestea sunt reacții normale și, în general, se remit în câteva ore sau zile. Recomandăm ca în primele 12 ore de la intervenție să eviți pe cât posibil atingerea acestor zone și efortul fizic intens.

 • Evită expunerea la soare, la temperaturi extreme (inclusiv sauna) timp de 2 săptămâni.

 • În cazul ai mai făcut herpes, este posibil ca acesta să reapară. Acest lucru nu implică riscuri suplimentare și poate fi tratat ca de obicei.

 • După recoltarea grăsimii, este foarte probabil ca zonele interesate să fie sensibile și umflate. Durerea, dacă există, va fi ușoară și dispunem de medicamentele necesare pentru a elimina acest disconfort.

 • Timp de 4 – 6 săptămâni, va fi necesară purtarea de haine sau accesorii compresive la locul de recoltare, pentru a asigura vindecarea în condiții optime.

Rezultatul procedurii

Rezultatul se instalează în 7 zile post-injectare, pe măsură ce edemul inițial scade. Zonele tratate par hipercorectate în primele 24 ore, efect care începe sa dispară după 3-5 zile. Efectul durează între 6 și 12 luni, în funcție de substanța folosită. La oprirea injecțiilor, zonele tratate revin la dimensiunile normale.

În cazul folosirii grăsimii proprii, volumul final poate fi evaluat la câteva săptămâni de la injectare, iar modificările sunt permanente.  

Care  sunt riscurile și complicațiile procedurii?

Orice procedură estetică prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Nu există procedee minune. Echipa OZONO crede că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma o decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare.

Complicațiile uzuale ale oricărui tip de injecție sunt durerea, sângerarea, vânătăile, iritația locală, inflamația și infecția.

Complicațiile specifice în cazul utilizării augmentării cu acid hialuronic sunt:

 1. Asimetriile, care pot fi corectate prin reinjectare cu doze ajustate, la minim o săptămână de la prima procedură (atunci când edemul post-injectare a scăzut) sau cu o substanță ce topește filler-ul;

 2. Granuloamele – mici noduli indurați, ușor sensibili, perceptibili la atingere, uneori vizibili și inestetici. Granuloamele corespund unei reacții inflamatorii localizate și pot apărea la câteva zile sau săptămâni post-injectare.

Totodată, granuloamele sunt foarte rare la fillere resorbabile de generație nouă și, de obicei, se resorb spontan în câteva săptămâni sau pot fi topite cu o substanță-antidot;

 1. Tulburările de culoare ale pielii în zona injectată, care se estompează, de obicei, cu timpul;

 2. Ocluziile arteriale, care sunt extrem de rare. Acestea pot duce la necroze cutanate sau la complicații extreme, precum orbire. Se depistează imediat, prin apariția unei dureri intense, fiind combătute prin administrarea unui antidot, existent în permanență la OZONO.

În cazul utilizării transferului de grăsime, pot apărea următoarele complicații:

 1. Infecții

 2. Hematoame (acumularea de sânge sub piele)

 3. Hiposensibilitate cutanată tranzitorie

 4. Neregularități minore de volum restante

 

Mai multe detalii despre această procedură vă pot oferi formularele extensive de informare sau medicii noștri.

Cât costă?

Costul intervenției de augmentare a buzelor depinde de materialul folosit pentru augmentare și tehnica chirurgicală utilizată, prețurile începând de la 990 lei.