Despre ablația implanturilor mamare, obiective și indicații

Scoaterea implanturilor mamare reprezintă o soluție rar aleasă de persoanele care au trecut printr-o operație de mărire a sânilor. În cazul în care pacienta dorește să revină la forma și mărimea inițială sau în cazul în care apar complicații, implanturile mamare pot fi scoase printr-o intervenție chirurgicală. În același timp, se pot efectua și alte proceduri de corecție, precum extragerea capsulei formate în jurul implantului sau ridicarea sânului.

Recomandăm această soluție persoanelor care doresc să scoată implanturile mamare, cu o stare de sănătate bună și cu așteptări realiste în privința rezultatului.

Pre-intervenție

Această etapă constă în consultația medicală de specialitate, cu analiza documentelor medicale de la inserarea implantului mamar, a formei, structurii și a simetriei sânilor. Discuția cerințelor tale și prezentarea tuturor opțiunilor de tratament cu avantajele și dezavantajele specifice se vor desfășura, de asemenea, în cadrul acestei etape.

Intervenție

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub sedare intravenoasă sau anestezie generală, într-un mediu curat și steril, asigurat de blocul operator OZONO. Implanturile mamare sunt scoase prin cicatricile de introducere ale acestora, astfel încât nu vor apărea cicatrici suplimentare.

În ceea ce privește durata intervenției, aceasta este cuprinsă între 30 și 180 de minute, în funcție de procedurile concomitente.

Post-intervenție

Ablația implanturilor mamare este rareori dureroasă, dar în cazul în care apar dureri, ele pot fi tratate cu ajutorul unor antalgice uzuale. Activitatea cotidiană poate fi reluată chiar a doua zi după procedură în majoritatea cazurilor, însă trebuie evitat efortul fizic. În primele zile după operație este posibil ca zonele operate să fie sensibile.

Care este rezultatul?

Rezultatul preliminar este vizibil imediat postoperator, dar sânii nu își vor recăpăta imediat aspectul natural. Remodelarea pielii are loc treptat, iar la 3-4 luni postoperator sânii se apropie de forma lor finală. Orice cicatrice se maturizează în minim 12 luni, timp în care rezultatul se ameliorează. Pe termen lung, rezultatul obținut este unul permanent, dar supus legilor gravitației și îmbătrânirii naturale.

Riscuri. Complicații

Orice procedură prezintă anumite riscuri și limitări, care trebuie puse în balanță cu beneficiile pe care aceasta le aduce. De reținut este faptul că nu există procedee minune. Echipa OZONO consideră că toți pacienții trebuie informați cu maximă sinceritate în această privință, pentru a-și putea asuma propria decizie. Pentru toate procedurile, OZONO furnizează formulare extensive de informare. Vă încurajăm să vă informați în legătură cu riscurile procedurilor alese, iar noi vă stăm la dispoziție pentru nelămuriri sau întrebări suplimentare.