programare clinica ozono

Siguranța în stomatologie este primordială, iar procesul de sterilizare reprezintă în acest sens un aspect esențial, fiind metoda prin care sunt eliminate, prin diverse metode, toate formele de bacterii, virusuri, fungi și microorganisme.

În cadrul clinicii OZONO, metodele folosite sunt sterilizarea chimică la rece și cea fizică, prin autoclavare.

Mai exact, procesul de sterilizare este următorul: după finalizarea manoperei, instrumentarul este transportat într-o cutie cu soluție antiseptică în camera de sterilizare, unde este mutat într-o cuvă cu ultrasunete care conține aceeași soluție menționată. 

Acolo, instrumentarul este curățat sub acțiunea ultrasunetelor, apoi revizuit manual sub jet de apă. După această etapă urmează dezinfecția, imersia instrumentarului într-o soluție mult mai concentrată, puternic dezinfectantă. După 30 de minute, instrumentarul este clătit, uscat, împachetat, etichetat și semnat de către asistentul responsabil de sterilizare. 

Urmează apoi introducerea instrumentarului în autoclav, unde, sub acțiunea unor vapori supraîncălziți și a presiunii, se finalizează procesul de sterilizare.

De asemenea, periodic, asistenții medicali verifică valabilitatea instrumentarului sterilizat, iar această verificare se face si suplimentar, de fiecare dată înainte de a oferi medicului instrumentarul solicitat. În cazul în care acesta nu se mai află în termenul de valabilitate înscris pe ambalaj, se va resteriliza conform procedurii descrise anterior.

Astfel, o sterilizare corectă și riguroasă este prioritatea numărul 1 în clinica noastră, iar fiecare asistent medical știe pas cu pas ceea ce presupune acest proces și îi acordă o maximă importanță, asigurându-ne astfel, în permanență, că fiecare pacient și cadrul medical se află în deplină siguranță pe durata tratamentelor stomatologice. 

Alina Neculai, Asistent medical șef

Contactează-ne

Importanța sterilizării instrumentarului stomatologic | Asistent șef Alina Neculai